Fira Världsbokdagen med Författarcentrum
 
På grund av påsken firas Världsbokdagen i år någon vecka tidigare landet runt. Svenska Unescorådet rekommenderar arrangörer av författarframträdanden och andra litterära evenemang att istället för den 23 april, som i år infaller på påskafton, fira Världsbokdagen den 13 april eller i anslutning till det datumet.
 
Författarcentrum uppmärksammar även i år Världsbokdagen och har genom Kulturrådets försorg kunnat ge ekonomiskt stöd till närmare 50 författarframträdanden landet runt för firandet av dagen.
 
Bland 20-talet evenemang som den 13 april genomförs med stöd från Författarcentrum kan nämnas författarframträdanden av Göran Greider i Stockholm, Anna Jansson i Karlshamn, Thérese Söderlind i Skellefteå, Dick Harrison i Vegby, Susanna Alakoski i Vimmerby, Viveca Sten i Älta, Niklas Krog i Piteå och Renzo Aneröd i Varberg.
 
Världsbokdagen instiftades 1995 av Unesco för att göra den 23 april till litteraturens, det fria ordets och upphovsrättens egen festdag. I spanska Katalonien har man sedan 1900-talets början en tradition av att den 23 april ge en bok i gåva till någon man tycker om och i gengäld få en ros tillbaka.
 
Här är alla de författarframträdanden som fått bidrag från Författarcentrum och som arrangeras på eller i anslutning till Världsbokdagen.
 
För mer information, kontakta Alf Kyhlén på Författarcentrum, 08-611 58 03