Carl Axel Gyllenram ny ordförande i Författarcentrum Riks
 
Vid Författarcentrum Riks årsmöte i Malmö den 16 april valdes Carl Axel Gyllenram till ny ordförande efter den avgående Helena Öberg. Carl Axel Gyllenram är författare och biblioteks- och kulturchef i Vindeln. Han har varit aktivt inom Författarcentrum i många år, särskilt i Författarcentrum Norr.
 
– Jag ser med glädje fram mot att få företräda Författarcentrum Riks, säger Carl Axel Gyllenram. Min ambition är att på bred front arbeta för att föra ut litteraturen i samhället, och inte minst verka för fler mötesplatser för författare och läsare. Jag älskar Norrland, men är ursprungligen från Kalmar och pratar småländska. Så jag tror jag har förutsättningar att arbeta på riksplanet.
 
Kontakt: Carl Axel Gyllenram, 070-259 55 89.

 
Författarcentrum är en ideell förening för yrkesverksamma författare med syfte att sprida litteraturen i samhället och skapa möten mellan författare och läsare. Vi förmedlar författarbesök, driver  läs- och skrivfrämjande projekt och anordnar litterära evenemang. Verksamheten finansieras med stöd från Kulturrådet.