Västerbotten pilot för video i Stöd och behandling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Införande av internetbehandling i intensivt skede
 
Tjugo landsting håller just nu på med att införa plattformen Stöd och behandling. Många är redan anslutna eller planerar att starta i januari. Till sommaren kommer samtliga landsting att vara igång med stöd- eller behandlingsprogram för invånare.

Tio landsting är i slutet av sitt införandeprogram...
 
Satsning på internetbaserat stöd och behandling i Jönköpings län
 
I Region Jönköpings län pågår arbetet med att lägga upp program i plattformen Stöd och behandling. Här kommer man att erbjuda fem behandlingsprogram inom KBT men också två egenutvecklade stöd, ett för neuropsykiatriska utredningar och ett för uppföljningsbesök vid psykossjukdom. De fem upphandlade behandlingsprogrammen...
 
Värderingsmodell på gång
 
Under hösten har SKL:s nationella kompetensgrupp för internetbaserat stöd och behandling arbetat med att ta fram en utvärderingsmodell för att kunna kvalitets-granska program för internetbehandling.
Inger Lindberg är ordförande...
Rapport om nuläge klar
 
SKL har tagit fram en beskrivning av nuläget för e-tjänsten Stöd och behandling i december 2015. Rapporten beskriver bland annat status på införandet, funktioner och nyutveckling av tjänsten.
Ladda ner nulägesrapporten (PDF)
 
KBT i hemmet möjligt genom video
 
Just nu ingår Västerbottens läns landsting i en pilot för att testa och utvärdera kognitiv beteendeterapi (KBT) via video i plattformen Stöd och behandling. Video gör det möjligt att behandla fler patienter per behandlare. På så vis effektiviseras vården.

- Inom Västerbotten har vi under många år jobbat med video...
 
Prenumerera på nyhetsbrevet om Stöd och behandling
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter om vad som är på gång inom plattformen Stöd och behandling.
till anmälan för nyhetsbrevet
I nyhetsbrevet tar vi upp aktuella nyheter, forskning, metoder och arbetssätt inom internetbaserat stöd och behandling i landsting och regioner. SKL:s kontaktpersoner inom området är Anna Östbom och Anette Cederberg. Läs mer om SKL:s arbete med internetbaserat stöd och behandling.