Kurser och konferenser
 
Nationell mötesplats för välfärdsteknologi och e-hälsa (MVTe)
 
Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa är en konferens och mässa om införandet av ny teknik inom kommunal vård och omsorg. Årets konferens arrangeras 3-4 februari på Kistamässan.

MVTe, webbplats
MasterClass: Information som grund för medborgardialog
 
Projekt medborgardialog bjuder in till fyra fristående MasterClasser i e-dialog. Varje MasterClass omfattar teori, praktiska exempel och övningar.

Masterclass e-dialog
Skriva sig till lärande – språkutveckling i alla ämnen
 
Skriva sig till lärande (STL) är en modell för effektivt lärande för både elever och lärare som syftar till att låta den digitala tekniken fungera som hävstång för viktiga lärandefaktorer. För att sprida metoden arrangerar SKL en utbildning för lärare, skolledare och förtroendevalda.

Skriva sig till lärande
Offentliga Rummet 2016
 
Offentliga Rummet är en mötesplats för dig som arbetar med verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering i offentlig sektor. 2016 års konferens arrangeras i Malmö 25-27 maj.
 
Nationella Kvalitetsregister­konferensen 2016
 
Konferensen är en plats för erfarenhetsutbyte mellan register, vård- och omsorgsverksamheter, myndigheter, patienter, näringsliv, akademi och andra användare och utvecklare.

Nationella Kvalitetsregisterkonferensen, webbplats
Vitalis 2016
 
Vitalis är Nordens ledande och största mötesplats inom eHälsa - utveckling av vård och omsorg genom IT. Mötesplatsen samlar över 3 000 deltagare och mer än 130 föreläsningar under tre dagar.

Vitalis, webbplats
 
Get Online Week
 
Get Online Week äger rum 14-20 mars, för att öka kunskapen om det som ger en enklare vardag för invånarna. Fler behöver bli delaktiga i att påverka och använda digitala offentliga tjänster.

Get Online Week
Nationella eHälsodagen
 
Nationella eHälsodagen arrangeras i syfte att visa hur långt utveckling och införande kommit inom området Nationell eHälsa och vilka effekter som uppnåtts för invånare, medarbetare och beslutsfattare.

Nationella eHälsodagen, webbplats
Krönika
 
Kunskap, inspiration och nytta
 
Som ett led i SKL:s stöd för medlemmarna, arrangerar vi varje år ett stort antal kurser och konferenser. En vanlig månad handlar det om 15-20 utbildningar, med varierande tema men alltid med nyttan för medlemmarna som drivkraft. Och SKL står bakom flera konferenser, både små och stora, där vi ser att innehållet bidrar till utveckling. Ett exempel är Offentliga Rummet, som nu är en så etablerad mötesplats att vi får in anmälningar innan programmet är klart!

Utbildningarna ger kunskap, men också förståelse och kanske nya insikter och en nyfikenhet att gå vidare. Vi vet dock att den enskilde medarbetaren många gånger avstår en utbildning när det krävs både resa och övernattning. Tidsbrist och ekonomi spelar in. Men ny teknik har bidragit till att fler kan delta. Flera av SKL:s egna konferenser går att följa via webben, och för utbildningar används e-utbildning i allt högre grad. Slutsats: digitalisering gör nytta, även här!

/ Per Mosseby, avdelningschef SKL
Om oss
 
Avdelningen för digitalisering på SKL samordnar och bidrar till utveckling av den pågående digitaliseringen i kommuner, landsting och regioner.