Seminarier som är intressanta för dig
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Offentliga Rummet!
 
Nu börjar programmet för Offentliga Rummet 25-27 maj ta ordentlig form. Vi ser fram emot tre dagar fulla av inspiration och nätverkande kring hur vi tillsammans utvecklar offentlig sektor. Vi är glada att just Johanna Koljonen är årets moderator. Hon kommer guida oss, ställa vassa frågor och leda oss in på viktiga diskussioner kring digitalisering och välfärd. Vi ser också fram emot att lyssna på Stefan Fölster från Reforminstitutet, som ger oss sin syn på hur mycket välfärden kan förbättras med hjälp av digitaliseringen. Ett spännande föredrag av Ardalen Shekarabi, civilminister, kan vi också utlova! Nedan presenterar vi några seminarier som kan vara intressanta för just dig.

Hoppas vi ses i Malmö i maj!
Hälsar, Bengt, Gunilla, Anders, Malin och Åsa - projektgruppen för Offentliga Rummet 2016

Programmet för konferensen
Att införa framtiden - hur lyckas kommuner med implementation av välfärdsteknik?
 
Göteborgs Stad beslutade 2014 om att införa tio välfärdstekniktjänster till 2022. Fyra tjänster är idag på väg att införas och Göteborgs Stad delar nu med sig av sina erfarenheter av hur införandena fungerat och vad de lärt sig under resans gång.
Huvudfokus kommer att ligga på lärdomar och vad som varit viktigt för att underlätta införandena
Öppna plattformar för tjänster i hem och fastigheter
 
De senaste åren har fokus på Informationssäkerhet ökat och undersökningar är genomförda av läget för statliga myndigheter och kommuner. Med en öppen tjänsteplattform, tillgänglig för alla aktörer och där data och infrastruktur delas, skapas en hållbar och kostnadseffektiv lösning och nya affärsmodeller för det smarta hemmet.

Läs mer om seminariet
Efterlevandeguiden.se, överblick och vägledning för dig som har förlorat en nära anhörig
 
En genomgång av flera olika livshändelseanalyser visar att många medborgare, främst de som hamnar i en ny livshändelse, saknar övergripande stöd och guidning.

Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Försäkringskassan driver tillsammans ett projekt som syftar till att skapa tjänster för överblick och vägledning för den som har förlorat en nära anhörig.

Läs mer om seminariet
Några av talarna på Offentliga Rummet
 
Ardalan Shekarabi
- Ardalan Shekarabi, civilminister
- Stefan Fölster, chef för tankesmedjan Reforminstitutet
- Åsa Zetterberg, avdelningen för digitalisering, Sveriges Kommuner och Landsting
- Per Mosseby, avdelningen för digitalisering, Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer
Anmäl dig redan idag
 
Den 25-27 maj hälsas både nya och erfarna konferensdeltagare välkomna till Malmö Live och Offentliga Rummet 2016.

Se priser och anmäl dig
Vad är Offentliga Rummet?
 
Offentliga Rummet är en mötesplats för dig som arbetar med verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering i offentlig sektor. Konferensen anordnas av Sveriges Kommuner och Landsting, Vinnova, och Malmö stad.

Följ oss på Facebook