Värderingsmallen för internetbehandlingsprogram godkänd
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vårdplaner ska testas i Stöd och behandling
 
Min vårdplan i cancervården är först ut för att testa möjligheten att finnas tillgänglig för patienter på plattformen Stöd och behandling. Den 16 maj höll SKL en workshop för att diskutera upplägg inför kommande pilottester i tre landsting.

Läs hela nyheten
 
Värderingsmall klar för internetbehandlingsprogram
 
En mall för att värdera behandlingsprogram för internetbehandling är nu klar att testas. Två leverantörer har fyllt i mallen för att se om den fungerar som det är tänkt. Kompetensgruppens värderingsmall är nu i princip godkänd av NSK-region.

Läs hela nyheten
Stöd och behandling i alla landsting
 
Införandeprogrammet för Stöd och behandling är nu avslutat och breddinförande i landstingen är på gång. och kommer att ge fortsatt stöd till landstingen. Flera telefonuppföljningsmöten har precis genomförts för att se vilka behov som landstingen har av stöd just nu.

Läs hela nyheten
 
Om nyutveckling i Stöd och behandling på Vitalis
 
Plattformen Stöd och behandling presenterades under ett välbesökt och uppskattat seminarium under e-hälsomässan Vitalis i början av april. Över 200 deltagare i en nästan full sal lyssnade till Anette Cederberg, som presenterade flera exempel på pågående nyutveckling i plattformen.

Läs hela nyheten
 
Stöd och behandling på två konferenser i höst
 
Den 20 september håller Inera och Swedish Medtech en konferens med arbetsnamnet ”Snabbare digitalisering med standardiserad arkitektur" för att lyfta fram exempel på smarta och innovativa lösningar som bygger på landstingens och regionernas gemensamma arkitektur och infrastrukturinfrastruktur.
Anmälningsformulär kommer inom kort på inera.se
Den 8 november håller SKL och Inera konferensen ”Framtidens digitaliserade vård – när patienten inte vill sitta i väntrummet längre”. Under dagen hålls seminarier bland annat om: Patienter utvecklar vården, Verksamhetsutveckling och implementering, Stöd och behandling på nätet, Juridik och ansvarsfrågor, Omvärldsbevakning – vad händer på marknaden? Inbjudan och anmälningsformulär kommer snart på skl.se
 
Prenumerera på nyhetsbrevet om Stöd och behandling
 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter om vad som är på gång inom plattformen Stöd och behandling.
till anmälan för nyhetsbrevet
I nyhetsbrevet tar vi upp aktuella nyheter, forskning, metoder och arbetssätt inom internetbaserat stöd och behandling i landsting och regioner. SKL:s kontaktpersoner inom området är Anna Östbom och Anette Cederberg. Läs mer om SKL:s arbete med internetbaserat stöd och behandling.