Grundlösa anklagelser om lärarlönelyftet
 
Uppgifter om att statliga pengar för lärares lönelyft och karriärtjänster inte blir utnyttjade av kommunerna publicerades nyligen i media. Facken och ministrar har varit snabba att svartmåla och misskreditera kommunerna. I ett blogginlägg presenterar Per-Arne Andersson, avdelningschef på SKL, fakta som sätter frågan i ett annat ljus.
 
 
 
SKL:s elevenkät ersätts med Skolinspektionens data
 
Från och med läsåret 2016/17 samlar SKL inte längre in svar på enkäten ”Elevernas syn på skolan". Istället används data från Skolinspektionens skolenkät. Resultaten kommer att presenteras både i kommun- och landstingsdatabasen Kolada och i Öppna jämförelser.
 
Konferens
 
Skolriksdag 2017
 
Den 24-25 april arrangeras Skolriksdag 2017 – mötesplatsen för dig som leder och styr skolan. Anmälan öppnar i mitten av november 2016.
 
Konferens
 
Höstens gymnasiekonferenser
 
Höstens gymnasiekonferens fokuserar bland annat på skolforskning, utbildning för nyanlända, den kommande gymnasieutredningens förslag samt yrkesutbildningarna. Konferensen genomförs i: Göteborg den 10-11 november, Stockholm den 14-15 samt den 17-18 november, och Malmö den 23-24 november. Välkommen att anmäla dig!
 
 
Nominera till Guldtrappan 2017
 
Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse för skolhuvudmän i framkant när det gäller digital skolutveckling. Nomineringen är öppen för alla och ska ske senast den 31 oktober 2016.
 
Om skola och förskola

Nyhetsbrevet Förskola och skola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting och kommer ut cirka var 6:e vecka. Det vänder sig till dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Kontakt: hanna.sallemark@skl.se

Läs mer på SKL:s skolblogg