Bygga vackert
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Kvalitet och estetiska värden i byggprojekt
 
I en ny skrift från Sveriges Kommuner och Landsting får du en introduktion till kravställande på kvalitet och estetiska värden i byggprojekt. Flera goda exempel på kommunala byggprojekt presenteras samt en checklista för att lyckas som beställare.
God arkitektur ger mervärden. En väl utformad byggnad eller plats ger en positiv upplevelse, men god arkitektur bidrar också till annat, som lång­siktig användbarhet och vikänsla för brukarna.

Denna skrift är till för dig som ska driva projekt där funktion, kostnad och estetik sammanfaller till ett lyckat resultat. Utgångspunkten är hur du som beställare säkrar kvalitet och estetiska värden i byggda projekt. Skriften är ett resultat av den workshop som SKL genomförde under våren 2016.

Tre delar

Skriften är tänkt att vara ett verktyg i arbetet och är uppdelad i tre delar:
  • Kunskapsöversikt
  • Goda exempel
  • Checklista
Tyngdpunkten ligger på att beskriva och resonera kring den palett av metoder och modeller som finns att tillämpa under arbetet från projektidé till förvaltning.

I kapitlet om de goda exemplen kan du läsa om sex byggprojekt där man använt sig av olika tillvägagångssätt.

Beställ skriften

Skriften Bygga vackert – att bygga med kvalitet och estetiska värden kan beställas på webbutik.skl.se. Den kostar 300 kronor exklusive moms och porto.

Skriften är gratis för medlemmar i SKL:s FoU-fond för fastighetsfrågor. Kontakta oss för att beställa skriften gratis (kontaktuppgifter nedan).  

Frågor

Frågor besvaras av Jacob Hort, jacob.hort@skl.se.

Bilaga

Skriften Bygga vackert – att bygga med kvalitet och estetiska värden medföljer utskicket av detta nyhets­blad som bilaga till dem som är medlemmar i Best Service och FoU-fonden för landstingens fastighetsfrågor.
 
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.