TIMMS och PISA visar att svensk skola är på rätt väg
 
Resultaten från TIMSS och PISA visar att svensk skola är på rätt väg. Kommunerna tar sitt ansvar. Nu behövs reformfrid, fokus på fortbildning samt utvecklat samarbete nationellt och lokalt. Här kan du läsa vår kommentar om de svenska elevernas kunskapsutveckling.

"Jag tror att vi är många som är lättade efter gårdagens PISA-rapport. Känslan av försiktig optimism präglade också debatten i det seminarium jag deltog på igår eftermiddag." Så skriver Per-Arne Andersson i sin blogg i dag. Läs inlägget i sin helhet på SKL skolblogg.
 
Konferens
 
Välkommen till Skolriksdagen 2017
 
Anmälan har nu öppnat till Skolriksdagen 2017 – mötesplatsen för dig som leder och styr skolan. Läs mer om program och anmäl dig för att säkra din plats.
 
 
Läs senaste Öppna jämförelser - Grundskola
 
Rapporten är den andra för grundskolan i år och bygger på statistik för läsåret 2015/16. Här får du en översiktlig bild av resultaten och inspiration för hur styrnings- och ledning kan utveckla skolans verksamhet.
 
Framgångsfaktorer från Plug In lyfts av Gymnasieutredningen
 
Erfarenheter från Plug In kan vara ett framgångsrikt stöd i arbetet med elever som kommer efter eller hoppat av och som vill komma tillbaka till skolan. detta har även uppmärksammats av Gymnasieutredningen, som i sitt betänkande lyfter framgångsfaktorer från Plug In.
 
Tillit i skolan tema på Skolans ledarkonvent
 
Ett uppskattat inslag var Viviane Robinsons presentation om forskning kring just tillitens betydelse i att leda en skola. Nu har du möjlighet att ta del av alla presentationer från konventet, som arrangeras av SKL tillsammans med Friskolornas riksförbund, Sveriges skolchefer och Skolporten.
 
 
Om skola och förskola

Nyhetsbrevet Förskola och skola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting och kommer ut cirka var 6:e vecka. Det vänder sig till dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Kontakt: hanna.sallemark@skl.se