BeställarKompetens kurser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
BeställarKompetens – kurser i energieffektivt byggande och renovering
 
Behöver ni kompetenshöjning för att bli en bättre beställare och verkligen få den energiprestanda som ni efterfrågat? Då är kurserna inom BeställarKompetens något för er!
Energimyndigheten delfinansierar kurser för att vi ska kunna bygga nära-noll-energi-byggnader år 2021. SKL och SABO samordnar flera olika kurser som ges vid många tillfällen till förmånliga priser – 500 kr per person. Detta är ett mycket bra tillfälle att höja kompetensen hos dig och din organisation! Det finns dessutom fördelar med att flera personer från organisationen har samma kunskapsgrund. Ta gärna med en kollega från ekonomi, teknik, förvalt­ning eller byggprojektavdelningen!

Kompetenshöjning för många

Kurserna riktar sig till dig som beställer byggåtgärder kopplat till energieffektivt byggande och renovering. Syftet är att kunna beställa och säkerställa att få den beställda energiprestandan. Kurserna riktar sig till dig som är till exempel fastighetschef, byggchef, byggprojektledare, energicontroller, ekono­misk controller i byggprojekt, förvaltare eller upphandlare.

Kurserna kan ges hos er – ta chansen!

Samtliga kurser kan ges hos er, så om ni vill höja kompetensen hos flera personer så kan vi skräddarsy ett program för er. För mer information, kontakta martin.wetterstedt@skl.se eller gabriella.castegren@sabo.se.

Kurser

Lönsamhetsberäkningar för energieffektivisering


Välkommen till en kurs som ger dig kunskap om lönsamhetsberäkningar för energi­effektiviseringar. Kursen ger en översikt över fyra olika lönsamhetsmodeller och hur de fungerar och relaterar till varandra. Under eftermiddagen räknestuga för att fördjupa kunskaperna.
  • 19 januari Kiruna
  • 2 februari Stockholm
  • 25 april Umeå
läs mer och anmäl dig här

Verktyg för driftanalys

Verktyg för driftanalys riktar sig till driftansvariga, energicontrollers och drifttekniker. På kursen får du lära dig hitta energitjuvarna i energidata och att använda BeLok driftanalys för driftanalys av normala och komplexa byggnader. Några få platser kvar!
  • 14 december Stockholm
läs mer och anmäl dig här

Upphandling av värmepump och FTX

Här är kursen som ger kunskap om hur man i AF-delar och rambeskrivningar för upp­handling av värmepumpar och FTX ställer prestandakrav och vilka förutsättningar som är viktiga för att få en bra fungerande värme­pump­installation. Du får också kunskap om årsvärmefaktor, energitäckning och installerad effekt för värmepumpinstallationer i drift.
  • 21 mars Stockholm
  • 28 mars Mölnlycke
  • 8 maj Trelleborg
  • 30 maj Bollnäs
läs mer och anmäl dig här

Totalmetodiken

Med hjälp av Totalmetodiken kan du visualisera de företagsekonomiska möjlig­heterna för energieffektivisering! Genom metoder för att systematiskt följa upp energi­användningen genom hela renoveringen kan du nå längre i ditt energieffektiviseringsprojekt än med traditionella metoder. Här får du lära dig hur!
  • 14 mars Umeå
  • 16 maj Malmö
läs mer och anmäl dig här

Ny kurs våren 2017!
Energi, ekonomi och byggande


Här får du en 2-dagarskurs med lite av varje av de ovanstående kurserna. Du får en bra över­blick av väl beprövade åtgärder för att uppnå god energieffektivisering vid byggprojekt. Kursen ges två gånger under våren 2017. Programmet är under utformning – håll utkik efter mer info som kommer snart!
  • 6-7 april
  • 18-19 maj

Så här anmäler du dig

Kurserna för SKL och SABO samordnas via SABO:s utbildningssajt där du hittar fler kurser, senaste info och aktuella datum.

Kurser inom BeställarKompetens

Frågor

Frågor om kurserna besvaras av gabriella.castegren@sabo.se eller martin.wetterstedt@skl.se.
 
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.