Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
 
Per-Arne Andersson
Avdelningschef
 
Migrationsverkets ansvar för praktik för asylsökande upphör
 
Integration: Regeringen har beslutat att Migrationsverkets ansvar för praktik, svenskundervisning och annan sysselsättning för asylsökande ska upphöra vid årsskiftet.
SKL positiv till förslag om förändringar i föräldraförsäkringen
 
Integration: SKL är i huvudsak positiv till de förslag till förändringar i föräldraförsäkringen som utredningen ”Begränsningar i föräldrapenningen för föräldrar som kommer till Sverige med barn” (SOU 2016:73) föreslår.
Fel i statlig ersättning för ensamkommande barn måste åtgärdas
 
Integration: När ensamkommande barn får tillfälliga uppehållstillstånd får kommunerna plötsligt ingen statlig ersättning.  SKL menar att regelverket kring statlig ersättning för mottagandet av nyanlända skyndsamt måste ändras.
 
Missa inte konferensen: Fokus ekonomiskt bistånd- att bryta långvarigt biståndsberoende den 30 januari 2017
 
Ekonomiskt bistånd: På konferensen blandas information om vad som är på gång inom verksamhetsområdet med forskning och lärande exempel från lokal nivå.
 
Om arbete och integration
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Har du tips på ämnen eller synpunkter/frågor kring innehållet? Kontakta: Johanna Kreicbergs

Nyhetsbrevet ges ut av arbetsmarknadssektionen som är en del av SKL:s avdelning utbildning och arbetsmarknad.