Trafik och infrastruktur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Transportstyrelsens översyn av VVFS 2007:305 och VVFS 2008:272
 
Transportstyrelsen gör just nu en genomgång av föreskrifterna om vägmärken och andra anordningar samt storlekar på vägmärken och andra anordningar.

Har din kommun synpunkter och åsikter om vad som behöver förändras i ovan angivna föreskrifter? Nu finns chansen att påverka och förändra dessa. Återkom med aktuell föreskrift, motivering och paragraf till erik.levander@skl.se

Du hittar föreskrifterna här:

Dokument VVFS 2007:305

Dokument VVFS 2008:272
Den nationella cykelkonferensen öppen för anmälan
 
Varmt välkommen till SKL och Trafikverkets årliga cykelkonferens den 9-10 maj!

Värd för konferensen detta år är Jönköping, en kommun som arbetat målmedvetet för att öka cykelanvändandet. Konferensen vänder sig främst till dig som jobbar med cykelfrågor i kommunen, regionen, staten eller som konsult inom infrastruktur och samhällsplanering.

Under 2017 års konferens fokuserar vi på handlingskraft och att få saker gjorda och med en nationell cykelstrategi i ryggen vill vi inspirera om hur man kan gå från strategi till handling. Vi kan lova att det blir en konferens med inspiration och utrymme för diskussion!

Mer information och anmälan
Innovationstävling för ökad vintercykling
 
Svensk Cykling har initierat en innovationstävling för ökad vintercykling, med bidrag från Vinnova. Tävlingen heter Cykel Plus Minus och riktar sig till alla Sveriges kommuner och genomförs vintern 2017-2018 med målet att öka kunskap, metodutveckling och motivation kring vintercykling i hela landet.

De kommuner som tar fram de bästa innovationerna för att öka vintercyklingen kan vinna upp till 1 miljon kronor för att utveckla innovationer kring cykling. Kommuner som anmäler sig tidigt har också chansen att få stöd för att testa nya metoder att mäta cykeltrafik.

Mer information och anmälan till tävlingen
Exempel på arbete med klimatanpassning
 
Under våren 2016 gjorde SKL:s programberedning för klimat två studieresor. Ta del av exempel på utmaningar från Karlstad, Göteborg, Kristianstad, VA Syd samt kommunförbundet i Danmark.

Exempel på klimatanpassning
 
Kurser och konferenser
 
Utforma gaturummet – kurs i VGU-guiden
7-8 februari i Göteborg
14-15 mars i Uppsala

Cykelkonferens 9 maj i Jönköping