Några platser kvar till SKLs utbildning av analysledare för utveckling av skolans lärmiljö
 
SKL och Uppdrag Psykisk Hälsa erbjuder under våren 2017 en utbildning i att utveckla lärmiljön. Utbildningen bygger på arbetsmodellen DigiLys, ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete genom kollegialt lärande. Det finns utrymme för ett par kommuner till att delta.
 
 
Remisseminarium 27 januari
 
Tyck till om kulturskoleutredningens förslag!
 
Regeringen har skickat remissen till ett 30-tal kommuner men samtliga kommuner har möjlighet att yttra sig. Remissvar ska vara inlämnade till Kulturdepartementet senast 15 mars. SKL har tagit fram ett diskussionsunderlag som ett stöd i remissarbetet. Här lyfts till exempel vikten av samverkan mellan kulturskolan och skolan
 
Seminarium
 
Smartare välfärd med artificiell intelligens
 

Välkommen till ett seminarium där vi tittar närmare på vad artificiell intelligens är och hur det kan utveckla och effektivisera den svenska välfärden. Datumet är den 13 februari.
 
SKL ser behov av nationell statistik om skolfrånvaro
 
Regeringens förslag för att minska elevers skolfrånvaro är i linje med positiva erfarenheter från SKLs Plug In-projekt. SKL lyfter även fram vikten av att stärka samordningen av kunskapen kring frånvaro.
 
 
Om skola och förskola

Nyhetsbrevet Förskola och skola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting och kommer ut cirka var 6:e vecka. Det vänder sig till dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Kontakt: hanna.sallemark@skl.se