Branschdagarna 2017
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Branschdagarna för tjänstemän och politiker som jobbar med kommunala fastigheter!
 
Nu är det dags för Branschdagarna 2017 – den nationella träffen för dig som arbetar med kommunala fastigheter! Den främsta mötesplatsen för erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Anmäl dig redan idag till årets träff för kommunernas fastighetsorganisationer! Sista anmälnings­dag är 26 mars, men platserna brukar ta slut innan dess. Branschdagarna är exklusivt för medlemmar i Sveriges Kommuner och Landstings FoU-fond för kommunernas fastighetsfrågor.

2017 års inriktning

Några exempel på ämnen som kommer att tas upp på årets branschdagar:
  • Kommunernas ekonomi, investeringar och demografi.
  • Flyktingsituationen och vad SKL gör på området just nu.
  • Digitalisering i fastighetsbranschen, IT-stöd och BIM.
  • Strategisk fastighetsplanering och statusbedömning av fastighetsbeståndet.
  • God inomhusmiljö i kommunala fastigheter.
Du får ta del av både trender, utmaningar och exempel på hur fastighetsorganisationer har gjort för att möta dessa.

Under två dagar har du chansen att få inspiration och kunskap som kommer till nytta i din dagliga verksamhet. Vi varvar föreläsningar med work­shops för att göra det så intressant och nyttigt som möjligt. Se mer i programmet!

Dina branschdagar

Branschdagarna präglas av intressanta före­läsningar, utrymme för erfarenhetsutbyte samt en trivsam atmosfär. Det här är den årliga träffen för dig som arbetar med kommunala fastighetsfrågor och en utmärkt möjlighet att träffa kollegor från hela landet.

Tid och plats

Årets konferens äger rum på Vår Gård i Saltsjöbaden. Konferensen börjar den 22 maj och avslutas den 23 maj.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 26 mars, men platserna brukar bli fulltecknade innan dess. Anmälan är bindande men kan överlåtas.

Anmäl dig här

Målgrupp

Branschdagarna riktar sig till yrkesverksamma och politiker inom kommunala fastighetsorganisa­tioner. De vänder sig till dig som arbetar strategiskt med kommunala fastighetsfrågor. Främst fastighets­chef, men även förvaltare, energiansvarig, byggprojektledare och lokalresursplanerare.

Din kommun ska vara medlem i SKL:s FoU-fond för kommunernas fastighetsfrågor. Är du osäker på om din kommun är medlem? På skl.se/fastighet finns en förteckning över vilka kommuner som är medlemmar. Du kan också höra av dig till oss, kontaktuppgifter finns nedan.

Frågor

Frågor om kursen besvaras av Felix Krause, e-post felix.krause@skl.se.

Frågor om din anmälan besvaras av Konstella, tfn 08-452 72 86, e-post konferens@konstella.se.
 
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.