Ny typ av IT-stöd
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Fastighets- och servicesystem för en effektivare verksamhet
 
En ny typ av IT-stöd har kommit in på marknaden i fastighetsbranschen. Syftet med dessa är att få alla de IT-stöd vi normalt använder oss av att arbeta tillsammans. Antingen genom att ha ett enda stort system eller genom att ha ett system som knyter samman de du redan använder. I vår nya rapport kan du läsa om den här typen av nya system.
 
Vi använder mer och mer avancerade IT-stöd i våra fastighetsorganisationer. Implementeringen har resulterat i märkbar effektivisering och högre kvalitet. Systemen växer dock ofta fram på olika håll och är specialiserade för att lösa vissa av­gränsade uppgifter. Som konsekvens av detta sitter de flesta fastighetsorganisationer med en stor mängd system.

Detta är en utmaning då man måste föra över uppgifter manuellt mellan systemen. Det är ineffektivt och resulterar ofta i att data går förlorad. Den största nyttan med digitalisering är att kunna samköra olika datakällor och minska den mänskliga bearbetningen.

Detta har på så sätt gett upphov till en ny generation av system som brukar kallas för Computer-aided facility managementsystem (CAFM) eller Integrated Workplace Management Systems. Dessa utgörs ofta av stora heltäckande system som fyller roller som tidigare hanterades av flera olika system. De kan också utgöras av mindre system som kopplar samman de olika IT-stöden som används i
dagsläget.

Syftet med den här typen av system är i grunden att information ska kunna röra sig sömlöst mellan de olika delarna av systemet och därmed också organisationen. Man ska alltså bara behöva mata in informationen en gång.

Innehåll i rapporten

Rapporten fungerar som en generell överblick över de nya typerna av system men fokuserar mest på IWMS. Tanken är att du som läsare ska få en förståelse för vad de nya systemen innebär för förändring, hur de skiljer sig från existerande system och vilka fördelar detta kommer föra med sig.

I rapporten kan du hitta beskrivningar av funktionerna som är vanligast att se i systemen. Du kan också få konkreta exempel på använd­nings­områden där IT-stödet kan utveckla din verksamhet.

Ladda ner rapporten gratis som PDF på webbutik.skl.se.

Frågor

Frågor om rapporten besvaras av Felix Krause, e-post felix.krause@skl.se.
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.