Årets kampanjresultat - Världens fest - Bli följeslagare i Israel och Palestina
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ett stort tack för att du är med i fastekampanjen 2017!
 
Det är med stor stolthet och glädje jag vill bjuda in dig till årets fastekampanj! Jag hoppas och tror att insamlingsmaterialet, som i år fokuserar på Ko-kalvprojektet i Tanzania, ska ge dig positiv inspiration och nya utmaningar i vårt gemensamma insamlingsarbete. Att människor som lever i fattigdom får möjlighet att skapa sig en framtid med hjälp av en ko, är bara ett exempel på den inneboende kraft till förändring, som finns hos människor som lever i utsatthet. Bara möjligheterna finns.   

Målet med fastekampanjen är att skapa en mer rättvis och trygg värld. Och det är precis det vi ska ha med oss när vi säljer de nya fröpåsarna, vårt nybakade bröd, skramlar bössa eller kanske säljer biljetter till årets fastekonsert. Alla insamlingsaktiviteter vi gör – stora som små – blir faktiskt nya möjligheter för våra medmänniskor som lever i utsatthet. Människor som vi inte känner och kanske aldrig får träffa, men vars drömmar om ett bättre liv får ny näring genom vårt gemensamma engagemang. Tänk på att även där drömmar om en bättre framtid kanske saknas - kan hoppet tändas på nytt.

Det är skönt att veta att vi är många runt om i landet som inte accepterar hur det ser ut i världen just nu. Fastekampanjen ger oss nya möjligheter att både säga ifrån och tillsammans skapa förändring. Den känslan!

Ett stort tack för att du är med!
Claes Anckarman, projektledare

P.S  Under årets fastekampanj kommer vi att visa en kort ”reklamfilm” för alla som går på SF-bio. Den finns även på vår webb från den 28/2. Jag hoppas du gillar filmen!
 
 
Årets julkampanjresultat landade på 42,6 miljoner kronor!
 
Det tyder på en mycket lyckad julkampanj och vi riktar ett stort TACK till alla församlingar som varit med och kämpat för att fler barn ska få fylla fem.

Resultatet är något lägre än förra årets julkampanj som samlade in 45 miljoner kronor. Analysen av rekordresultatet på 45 miljoner förra året gick att härleda till flyktingkatastrofen i Syrien, som fick mycket medial uppmärksamhet samt stor påverkan på insamlingsarbetet under hösten och vintern 2015. Analysen av årets julkampanj är nu igång. Under våren kommer bland annat en telefonundersökning att göras, då församlingar får svara på frågor om kampanjarbetet.
 
Anslagen till den internationella verksamheten - nu är vi på rätt väg!
 
De sammanlagda anslagen från stift, församlingar och pastorat har fördubblats på ett år - från 6 miljoner kronor 2015 till 12 miljoner kronor 2016! Med den här ökningstakten  - en fördubbling varje år – kan vi nå det långsiktiga målet – 200 miljoner kronor  -  redan 2020.

Stort tack till alla er som medverkar till detta!
 
 
Välkommen till Världens fest förträff!
 
Vi vill bjuda in dig som är ombud, engagerad och samordnare för Svenska kyrkans internationella arbete till en förträff!
 
Fredagen den 2:a juni mellan kl 14-17, innan Världens fest börjar, är du välkommen till Lykttändaren, Kyrkbacksgården i Västerås för att få:
 
  • Höra senaste nytt om det internationella arbetet
  • Ställa frågan du alltid velat ställa till internationella chefen Erik Lysén
  • Inspireras av andra ombud som varit på utbildningsresa till Sydafrika
  • Nätverka och mingla tillsammans!
Vi bjuder på dryck och tilltugg.
 
Anmäl ditt deltagarintresse här
(Anmälan är inte bindande men behövs för vår planering)
 
Välkomna!
 
Helena Frankson                                   Helena Alm Norberg
Helena.frankson@svenskakyrkan.se       helena.alm.norberg@svenskakyrkan.se
 
Programmet växer
 
Världens fest 2017 växer och vi får allt fler spännande programpunkter och föreläsare - inte minst för barn och unga. Vi erbjuder ett varierat program med allt från seminarier till gudstjänst och fest. Nytt för i år är att hela programmet, inklusive seminarier, är kostnadsfritt.

Det är många som vill komma på Världens fest i Västerås. Är ni flera som kommer i grupp, fundera gärna på om ni kan bo tillsammans - då är vi fler som får plats att bo nära festen.

Följ Världens fest på Facebook
 
 
Ung i den världsvida kyrkan – dags att söka till årets utbyte
 
Ungdomar från Svenska kyrkan och från några av våra partnerkyrkor runt om i världen åker varje år på tre månaders utbyte genom programmet Ung i den världsvida kyrkan och tar del av varandras vardag, liv och verklighet. Nu söker vi nya deltagare till kommande utbyte. 
Sista ansökningsdag är 15 mars. Du som är mellan 18 och 30 år och har ett intresse för internationella frågor kan söka.  
 
Läs mer om programmet och ansök



Hjälp oss gärna att sprida information om att det är dags att söka! Om du har frågor om programmet hör av dig till ungidenvarldsvidakyrkan@svenskakyrkan.se.
 
Ung i världsvida kyrkan – boka föreläsningar med tidigare deltagare
 
Under tre månader hösten 2016 besökte 18 svenska ungdomar Svenska kyrkans partnerkyrkor i Brasilien, Costa Rica, Filipinerna, Sydafrika och Tanzania genom utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan. Nu har de kommit hem igen och har många nya erfarenheter att dela med sig av. Hör med ert stift eller kontakta ungidenvarldsvidakyrkan@svenskakyrkan.se om ni är intresserade av att få ta del av deras erfarenheter.

Läs mer om programmet 
 
Bli följeslagare i Palestina och Israel
 
Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera, och vill verka för rättvisa och fred? SKR söker ekumeniska följeslagare för tremånadersuppdrag i Palestina och Israel, med utresa i juni eller september 2017.

För mer information och ansökningshandlingar

Välkommen med din ansökan senast 12 mars!

www.foljeslagarprogrammet.se
 
 
 
 
Har du frågor
 
Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Svenska kyrkans internationella arbete? Kontakta Svenska kyrkans givarservice:

e-post: givarservice@svenskakyrkan.se,
telefon 018-16 96 00

Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

Mer om Vårt uppdrag samt tidigare nummer av nyhetsbrevet hittar du här.
 
Vårt uppdrag
 
Nyhetsbrevet ges ut av Kommunikationsavdelningen, kyrkokansliet.

Postadress
Svenska kyrkan, informationsavdelningen
751 70 Uppsala

www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete

Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223

Nästa nummer: mars 2017.