Trafik och infrastruktur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Stockholm och Malmö finalister i europeisk trafiktävling
 
Den 21 februari presenterades finalisterna till två europeiska trafiktävlingar. Malmö tävlar om ”Europeiska trafikantveckan-priset” –  ­för stadens fokus på att underlätta för gångtrafikanter och cyklister, medan Stockholm gör upp om ”Priset för hållbar stadsplanering”, ett pris som Malmö faktiskt vann förra året. Stockholms bidrag i år rör frakt och logistik i stadsmiljö.

Vinnarna kommer att presenteras 20 mars.
Utredning av nationellt register för parkeringstillstånd för rörelsehindrade
 
Regeringen har gett ett uppdrag till Näringsdepartementet att utreda ett nationellt register för parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Det första steget i utredningen kommer att behandla ansvar och kostnader kopplat till registret/databasen. Del två av utredningen kommer att behandla praktiska frågor som registrering, ajourhållning och efterlevnadskontroll.
Ny blankett för parkeringstillstånd för rörelsehindrade
 
Under hösten 2016 gav SKL ut en ny parkeringshandbok, och i samband med detta uppdaterade vi även vår blankett för parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Läs mer här
Regionala undantag från flygskatt kan behövas
 
Det kan behövas regionala undantag från den skatt som en utredning vill införa på flygresor. Risken är annars att utredningsförslaget slår mot regioners tillgänglighet.

Läs hela nyheten
Vårens ansökningsomgång för stadsmiljöavtal öppen
 
Nu finns det åter möjlighet att ansöka om stadsmiljöavtal. Trafikverket har öppnat vårens ansökningsperiod.

Läs mer här
Sök medel för att testa innovationer i verklig miljö
 
Vinnova inbjuder offentligt finansierade aktörer att skicka in ansökan inom utlysningen Verklighetslabb inom offentlig verksamhet. Sista ansökningsdag är 28 mars 2017.

Läs mer här
 
Kurser och konferenser
 
Cykelkonferens 9 maj i Jönköping

Trafik- och gatudagarna 16-17 oktober i Stockholm