Martin Lönnebo. Foto: Sigtunastiftelsen.
Dags att nominera till Martin Lönnebos kulturstipendium
 

Biskop Martin Lönnebos kulturstiftelse är bildad för att hedra biskop emeritus Martin Lönnebos person och gärning. Varje år sedan 1996 delar stiftelsen ut ett stipendium till en person inom stiftet med kyrklig anknytning som har gjort en kulturinsats under det föregående året. Utdelande och beslutande organ rörande stipendiet är stiftsstyrelsen i Linköpings stift. Varje år i maj utses en stipendiat och vid stiftsfullmäktiges sammanträde i slutet av maj delas stipendiet på 10 000 kronor ut.

Nu är det dags att nominera kandidater. Skicka ditt förslag, med motivering, senast den 10 april till info.linkopingsstift@svenskakyrkan.se.

Läs mer och se en lista över tidigare pristagare här.
 
Ingen kyrkoantikvarisk ersättning till åtgärder på begravningsplatser
 

Från och med KAE 2018 (årets pågående ansökningar) kommer stiftet inte att kunna bevilja Kyrkoantikvarisk ersättning till åtgärder på begravningsplatser. Detta med anledning av införandet av gemensam begravningsavgift. 

Läs mer om detta på intranätets sida om Kyrkoantikvarisk ersättning.
 
Var med i Ung resurs!
Ansökan till Ung Resurs är öppen
 

Är du sugen på att prova på att arbeta i kyrkan? Varför inte göra 10 månader som en ung resurs i en församling? Ansökningsförfarandet för Ung Resurs är öppet!

Glöm inte att ansöka senast 15 april.
Läs mer på Ung resurs webbplats.
 
 
Nyanställd husmor på Pilgrimscentrum
 

Pilgrimscentrum har anställt en husmor till Mariagården.

Hon heter Marie Kaliff och tjänstgör 75 procent från och med 1 mars.
 
 
Svenska kyrkans webb prisbelönt av facktidning
 

Svenska kyrkans webbplats har blivit utsedd till den bästa organisationswebben i Internetworlds Topp100 2017.  Motiveringen lyder:
Kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier (ärkebiskopen Antje Jackelén har en föredömlig närvaro på Twitter) lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.
 
Läs mer här.
 
Kurser och mötesplatser 
 
Internationell inspirationsdag, Söderköping 29 april - nätverksträff för det internationella arbetet och Svenska kyrkan i utlandet
 
Årets gemensamma inspirationsdag är i år i Söderköping den 29 april. Temat blir försoning och vi får besök av fängelseprästen Ulrica Fritzon som har arbetat under flera år med försoningsprocesser i fängelset Pollsmoor i Sydafrika. Ulrica har tagit med arbetetssättet till Sverige och fängelser här. Ulrica kommer vidare berätta om sitt arbete som SKUT-präst.

Dagen är ett samarbete mellan det internationella arbetet och Svenska kyrkan i utlandet. Välkommen! 
I vår tro finns en längtan - vad är det vi hoppas ska hända i våra liv?
 
Vi får mötas några dagar i Vadstena och dess spiritualitet för att gemensamt leva i bön, lyssna till Kristus och till varandra, allt i syfte och mening att mogna och växa ett stycke. Samtalen har fokus i reflektionen över den gemenskap där vi stärks av varandras tro, reflektionen över Guds kallelse, att vara ett utlopp för den kärlek vi tar emot. Vi är i sammanhangen; bibel, samtal, meditation, bön och firande av mässan under dessa dagar.

Årets konferens inom Dela Tro Dela Liv är en Lärandekonferens, en arena för fortbildning, inspiration och erfarenhetsdelande för alla med intresse för pedagogik.

Undervisning är en del av det grundläggande uppdraget för Svenska kyrkan. Lärande är också en förutsättning för utveckling genom hela livet. Vi har samlat utmanare, sakkunniga och inspiratörer som på olika sätt bidrar med sina erfarenheter och kunskaper om lärande, för att utveckla dig i din yrkesroll och som människa.
 
Konferensdagarna arrangeras av Lunds stift, Växjö stift och Svenska kyrkan på nationell nivå inom ramen för projektet Dela tro dela liv.  
 
Lärandefestivalen samverkar med SensusSvenska kyrkans utbildningsinstitut och Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet.
Hela kurskalendariet hittar du här.
 
Läs tidigare Stiftsnytt
 
 
Om nyhetsbrevet Stiftsnytt
 
Stiftsnytt är en digital informationskanal från Linköpings stiftskansli. Vårt mål är att Stiftsnytt ska komma ut varje vecka (vanligen på tisdagar) och bjuda på stort och smått från vårt stift, Svenska kyrkan nationellt och från vår omvärld. Vi vill nå alla anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift, så hjälp till att sprida nyhetsbrevet och be de som ännu inte får det att registrera sin mailadress här.
 
Linköpings stifts webbplatser
 
Intranätet riktar sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift. Detta är den primära, inomkyrkliga informationskanalen och den är öppen för alla även utan login. Intranätet kan inte googlas fram, utan man måste skriva in adressen http://internwww.svenskakyrkan.se/linkopingsstift/
 
Externwebben riktar sig till allmänhet och press. Adressen är http://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift
Linköpings stift har en facebooksida med information, länkar och glimtar från verksamheten. Gilla den så syns den i ditt nyhetsflöde!