Workshop om samverkan
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Välkommen till workshop den 24 maj om beställarvänlig samverkan i byggentreprenader!
 
Sveriges Kommuner och Landsting arrangerar via FoU-fonden för kommunernas fastighetsfrågor en workshop kring beställarvänlig samverkan i byggentreprenader. Samverkan är en form som blir allt populärare men kan ske på olika sätt. Under dagen får vi bland annat ta del av Knivsta kommuns tillämpning vilket i två projekt lett till att byggpriserna hamnat upp emot 20-30% lägre än för jämförbara projekt. Vi får också höra om den nya ISO-standarden för samverkan. Workshopen har ett stort fokus på kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Lägre byggkostnader, ökad energieffektivitet, mer flexibilitet i byggprocessen och ökad innovation kan kanske låta som en motsägelse. Det har dock realiserats genom att använda en samverkansmodell. Under workshopen får deltagarna ta del av och dela med sig av erfarenheter kring samverkan och vilka positiva effekter det kan ha i byggprojekt.

Innehåll

Dagen inleds med inspirationsexempel från Knivsta där man bland annat byggt Sveriges mest energieffektiva skola till en kostnad av upp till 20 30% lägre pris än liknande skolprojekt. Därefter påbörjas en strukturerad kunskapsöverföringsprocess som pågår under hela dagen. Inspel ges också kring olika entreprenadformer och den nya ISO-standarden för samverkan av Tommy Lenberg, vd Byggherrarna. Aspekter av samverkan vi fördjupar oss i är bland andra:

• Kostnadseffektivitet
• Upphandling
• Nära-nollbyggande
• Innovationsvänlighet

Anmälan

Du hittar länken till workshopen på www.offentligafastigheter.se och via www.skl.se/fastighet. Medlemmar i FoU-fonden för kommunernas fastighetsfrågor prioriteras vid platsbrist.

Anmäl dig direkt här

Målgrupp

Workshopen riktar sig till offentliga beställare, exempelvis upphandlare, fastighetschefer, projektchefer, energiansvariga och liknande funktioner. Till workshopen bjuds även representanter för Boverket, Byggherrarna, Bygginnovation, Energimyndigheten, SABO, SKL Kommentus, Upphandlingsmyndigheten m.fl. in.

Frågor

Frågor om workshopen besvaras av Martin Wetterstedt, martin.wetterstedt@skl.se, tfn 08 452-76 44.
Frågor om anmälan besvaras av Konstella, tfn 08-452 72 86, e-post konferens@konstella.se.

Inbjudan och program
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.