Fokus på framtiden.
Distriktsårsmöte i Svenska Kyrkans Unga i helgen
 

Nu till helgen den 7-8 april träffas nästan 60 personer för att fatta kloka beslut om Svenska Kyrkans Unga i Linköpings stift. Ombud utsedda av sina lokalavdelningar från olika delar av stiftet samlas i Olaigården i Norrköping. Är du nyfiken på årsmötet är det självklart öppet att komma förbi och titta på under lördagen. Du kan också följa årsmötet med uppdateringar på facebook: www.facebook.com/SKULinkoping och instagram @skulinkoping, om du inte är i närheten av Norrköping.
 
Svenska Kyrkans Unga i Linköpings stift är en härlig organisation att arbeta med. Det bästa med organisationen är ju självklart alla dess medlemmar och engagerade unga människor. För att kunna arbeta med distriktets verksamhetsplan och mål  behövs en väl fungerande distriktstyrelse. 13 medlemmar från olika håll i stiftet som samlas cirka 10 gånger per år för att tillsammans ansvara för planering av verksamhet, bidragsansökningar, inspirationsträffar mm
In i det sista har valberedningen ett stort och viktigt arbete med att fylla platser till distriktstyrelsen, vilket inte har varit så lätt. Men DU kanske känner någon ung person som skulle passa bra!? Tipsa valberedningen.lin.stift@gmail.com Vad som krävs är energi, vilja till samarbete och kärlek till Svenska Kyrkans Unga, sen behöver personen vara under 30år och bosatt i stiftet.
 
Under årsmötet väljs också representanter för Linköpings distrikt till Svenska Kyrkans Ungas Riksårsmötet i Örnsköldsvik den 3-6 augusti 2017. Cirka 12-15 personer som kommer att åka tillsammans dit med tåg, distriktet står för alla kostnader och stiftskonsulent Malin Attervåg åker med som distriktsansvarig. Mer info om det hittar du här: http://svenskakyrkansunga.se/arrangemang/riksarsmotet-2017/ eller kontakta malin.attervag@svenskakyrkan.se om du har frågor. Även till det här lite kortare uppdraget kanske DU känner någon som passar?! Tipsa gärna valberedningen så platserna fylls.
 
Med under årsmötet är representanter från följande lokalavdelningar:
Ælvan, Västervik; Borgs församling, Norrköping; Charlottenborg; Kärna; Mantorp; Råssnäskyrkan; S:t Lars; S:t Olof; Skänninge; Söderköping; Södra Vedbo; Vadstena; Östra Ryds.

Malin Attervåg
stiftskonsulent
 
Vadstena folkhögskola startar nya linjer
 

Vadstena folkhögskola är ett lyckat exempel på att det går att kombinera klassisk bildningstradition med en lyhördhet för samtidens behov. I år startar tre nya linjer på skolan: Mot målen (med fokus på hållbarhet), Till källorna (andlig utveckling) och en guideutbildning.

Läs en längre artikel om de nya linjerna här. 
 
Utställning om Luther finns tillgänglig
 

Ett tips från stiftsteolog Carina Sundberg:

Den 12 februari öppnades en utställning i Vantörs församling i Högdalen, Stockholm. Den heter ”Porten till Luther” och beskriver fram för allt Luthers betydelse i vårt nutida samhälle. Formen är en inbjudan till bordssamtal. Beställare var kyrkoherde Sara Jacobsson-Grip, och Håkan Kvist formgav och producerade. Under året 2017 skulle många församlingar behöva ha denna utställning som är en vandringsutställning. Men, bara ett fåtal kan boka den; fr o m söndag är det Enskede-Årsta. Emellertid finns det möjligheter att tillverka kopior. Hör gärna av er om intresse finnes. Referens: Sara Jacobsson-Grip 073 063 71 22 För mer information, vänligen kontakta: Håkan Kvist 0733 555 106 www.kvistform.se eller mejl: kvform@hotmail.com

Läs om utställningen här.
 
Kyrkovalet närmar sig
 

Den 17 september är det kyrkoval. Än finns det tid för nya nomineringsgrupper att registrera sig. 

Läs mer om kyrkovalet här.
Kyrkan mobiliserade under flyktingkrisen
 

Svenska kyrkans församlingar ställde på kort tid om och startade en mängd verksamheter för asylsökande och nyanlända under 2015 och 2016. Tillströmningen av frivilliga var stor. 

Det visar en rapport Svenska kyrkan tagit fram. Läs om den här.
 
Kurser och mötesplatser 
 
Kvalificerad fortbildning i predikan 2018-2020

Se hit alla predikanter! Nu är det dags igen - att söka till den kvalificerade predikofortbildningen i Uppsala årgång 2018-2020.

Det är fortlöpande antagning under året. Hör av Dig till Stiftelsen Fjellstedtska Skolan.

Man kan också söka ekonomiskt bidrag hos Linköpings stift, kontaktperson Carina Sundberg, 013-242612,
carina.sundberg@svenskakyrkan.se
Hela kurskalendariet hittar du här.
 
Läs tidigare Stiftsnytt
 
 
Om nyhetsbrevet Stiftsnytt
 
Stiftsnytt är en digital informationskanal från Linköpings stiftskansli. Vårt mål är att Stiftsnytt ska komma ut varje vecka (vanligen på tisdagar) och bjuda på stort och smått från vårt stift, Svenska kyrkan nationellt och från vår omvärld. Vi vill nå alla anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift, så hjälp till att sprida nyhetsbrevet och be de som ännu inte får det att registrera sin mailadress här.
 
Linköpings stifts webbplatser
 
Intranätet riktar sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift. Detta är den primära, inomkyrkliga informationskanalen och den är öppen för alla även utan login. Intranätet kan inte googlas fram, utan man måste skriva in adressen http://internwww.svenskakyrkan.se/linkopingsstift/
 
Externwebben riktar sig till allmänhet och press. Adressen är http://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift
Linköpings stift har en facebooksida med information, länkar och glimtar från verksamheten. Gilla den så syns den i ditt nyhetsflöde!