Den härliga hösten närmar sig och en mängd aktiviteter och evenemang står på agendan, bland annat en företagsmässa i den nya Exercishallen och femårsjubileum för Landskrona Foto Festival. För den som drömmer om att starta eget finns både en ny spännande tävling och en entreprenörskola. Landskrona har mycket att erbjuda och en person som verkligen instämmer är bloggaren Underbara Clara som gjorde ett besök här i början av sommaren. Claras blogginlägg om Landskrona och Ven har lästs och delats av hennes många följare.
Underbara Clara bloggar om Landskrona och Ven
 
Clara Lidström skriver en av Sveriges mest välkända bloggar Underbaraclara som har cirka 100.000 unika följare. Ett samarbete mellan Landskrona stad och Clara har lett till två fina blogginlägg och en film där Landskrona och Ven har fått en fantastisk publicitet och uppmärksamhet.

Läs inläggen och se filmen här:

Landskrona-dagsutflyktstips
En trip till Landskrona
Cykla på Ven

 
Företagsmässa i Exercishallen 13-14 oktober
 
Just nu pågår en ombyggnation av den gamla gymnastiksalen i Tyghuset som får namnet Exercishallen. Lokalen kommer bli en utmärkt utställnings- och evenemangslokal och blir ett bra komplement till Landskrona teater. 

Företagsarenans årliga mässa kommer att husera här den 13-14 oktober. Mässan inleds med ett frukostseminarium på Landskrona teater som arrangeras av Landskrona stad och Landskrona Energi. Program presenteras inom kort.
Landskrona Foto Festival 8-17 september
 
Foto: Neak Sophal fotograf från Kambodja med serien Leaf som ställs ut i Teaterparken.
Sedan starten 2012 har Landskrona Foto Festival etablerat sig som en mötesplats för fotografer och fotointresserade från Sverige och internationellt. Världsnamn varvas med nya, lovande konstnärer och många av de bilder som ställs ut har aldrig tidigare visats i Sverige eller Skandinavien.

I år firar Landskrona Foto Festival fem år och bjuder på ett digert program under tio dagar med utställningar, seminarier, artist talks och festligheter. Läs mer
Swedbank rivstart - en tävling för alla med en stark företagsidé
 
Om du har en affärsidé som har potential och bidrar till ett bättre samhälle kan du delta i en tävling där tio vinnare får ett startbidrag på
250 000 kronor. Dessutom får vinnarna ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra idén.

Tävlingen hålls öppen t o m den 31 augusti. Därefter får ett antal finalister live-pitcha sin idé inför en namnkunnig och erfaren jury.

Läs mer och ansök
The Academy - från idé till företag
 
Nu kan du som har en företagsidé och en vilja att satsa delta i kursen The Academy. Vi vänder oss till dig som har tankar på att starta din egen verksamhet eller utveckla ditt företag med ambitionen att kunna leva på ditt företagande. Oavsett din idé, ålder eller bakgrund. 

Är du intresserad eller känner du någon som skulle ha nytta av denna kurs? Läs mer här.
Häng på den 6:e oktober!
 
Landskrona har mycket att erbjuda i form av  upplevelser och aktiviteter. Fredagen den 6 oktober uppmanar Landskrona BoIS, med sina partners i täten, alla företag att aktivera sig i Landskrona.

Bjud in kunder, partners, leverantörer och inte minst anställda till en morgon, dag och/eller kväll i Landskrona. Anordna en kick-off, teambuildning-aktivitet, after work eller konferens. Tillsammans lyfter vi Landskrona denna dag och visar upp vårt grymma utbud!

Save the date. Mer information kommer... 
Borstahusloppet den 10 september
 
Den 10 september är Landskronas företag inbjudna att delta i Borstahusloppet, en kul personalaktivitet med festlig stämning i fantastisk miljö. 

Ni kan anmäla er till ett millopp eller ett halvmarathon. Dessutom kan varje företag anmäla valfritt antal 4-mannalag som delar på halvmarathondistansen där varje motionär springer cirka fem kilometer.

Borstahusloppet arrangeras av GF Idrott.
Läs mer