Klara Lundberg.
Klara Lundberg redo att besöka stiftets församlingar
 

Klara Lundberg har gjort många besök och hållit föredrag i församlingar runtom i stiftet, och det finns fortfarande möjlighet att boka ett besök av henne under april och maj till er församling.

Jag kommer gärna ut till församlingarna i stiftet och berättar om min tid som deltagare i utbytet ”Ung i den världsvida kyrkan”. Tack vare detta utbyte fick jag komma till Filippinerna i tre månader och möta en ny kyrka och en ny kultur. Jag berättar gärna om hur det var att dela tro och att dela liv på andra sidan världen, och hur mycket vi faktiskt har gemensamt. 
 
/Klara


Mejla Klara genom att klicka här.
 
Biskop Martin Modéus med brodern Fredrik.
Hör biskop Martin tala om påsken i P4 på skärtorsdagen
 

Varför firar vi påsk? I detta nyhetsbrevs läsekrets finns väl några som åtminstone har skuggan av en aning... men det är inte säkert att alla i vårt land är helt på det klara med den saken. (Komikern Johan Glans tankar kring påskfirandet har exempelvis blivit mycket spridda.) 

I övermorgon, på skärtorsdagen, går det att höra biskop Martin Modéus samtala med P4 Östergötlands programledare Jessica Gredin om varför vi firar påsk. Intervjun sänds i olika stycken innan lunch, med det första cirka klockan 10:45.
 
Korsvägsandakt med fokus på människohandel
 

Under Reformationsåret är ett tema "Människan inte till salu". Denna meditation ansluter till den traditionella korsvägsandakten - här med fokus på människohandel. Andakten kan användas enskilt, i grupp, vid temagudstjänster, som ett bönens solidariska tecken. 

Läs mer och ladda ner information här.
 
Fikapausen Fairtrade Challenge flyttad till 11-13 maj
 

I år är fikapausen Fairtrade Challenge flyttad till 11-13 maj och gäller i hela världen! Vi blir fler och fler som fikar Fairtrade-märkt och nu växer Sveriges största fikapaus och blir världens största Fairtrade-fika. Missa därför inte World Fairtrade Challenge 2017. Arrangera en egen fikapaus och utmana andra att fika den 11-13 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor. Ni anmäler er fika på fairtradechallenge.org

Det finns fina muggar att köpa använda som stiftet tryckt upp. Beställ av Pernilla Stridh genom att skicka e-post till: pernilla.stridh@svenskakyrkan.se. Muggarna kostar 1,50 kr styck.
 
Kurser och mötesplatser 
 
Kursen vänder sig till alla som är intresserade av Svenska kyrkan, som vill lära mer och pröva tro och liv. Inte minst för dig som är engagerad i Svenska kyrkan eller är nyfiken på kristen tro och vad Svenska kyrkan står för.
 
Kursen vänder sig särskilt också till dig som redan jobbar i Svenska kyrkan men kanske inte har formell profilutbildning. Vi vill genom denna kurs ge tillfälle för samtal och reflektion kring att vara en medarbetare i Svenska Kyrkan och skapa utrymme för reflektion över den egna tron och det egna livet.
 
Tillsammans med Vadstena församling och Pilgrimscentrum delar vi bön och gudstjänstgemenskap. Vi möter många människor och detta ger rika tillfällen till personlig reflektion och kanske inspiration att gå vidare. Tro och liv möts hela tiden i en gemenskap mellan människor och mellan Gud och människor, helt enkelt att vara kyrka!

OBS! Sista anmälningsdatum 15 april.
Hela kurskalendariet hittar du här.
 
Läs tidigare Stiftsnytt
 
 
Om nyhetsbrevet Stiftsnytt
 
Stiftsnytt är en digital informationskanal från Linköpings stiftskansli. Vårt mål är att Stiftsnytt ska komma ut varje vecka (vanligen på tisdagar) och bjuda på stort och smått från vårt stift, Svenska kyrkan nationellt och från vår omvärld. Vi vill nå alla anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift, så hjälp till att sprida nyhetsbrevet och be de som ännu inte får det att registrera sin mailadress här.
 
Linköpings stifts webbplatser
 
Intranätet riktar sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift. Detta är den primära, inomkyrkliga informationskanalen och den är öppen för alla även utan login. Intranätet kan inte googlas fram, utan man måste skriva in adressen http://internwww.svenskakyrkan.se/linkopingsstift/
 
Externwebben riktar sig till allmänhet och press. Adressen är http://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift
Linköpings stift har en facebooksida med information, länkar och glimtar från verksamheten. Gilla den så syns den i ditt nyhetsflöde!