Nytt kyrkoråd - och förslag på nytt cafénamn

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lugnare - men inte stilla
 
En intensiv vintersäsong går nu över i ett lugnare vårtempo i vår kyrka. Våra öppettider i caféet har visserligen varit begränsade under våren men vår vanliga verksamhet med körer, barnverksamhet, Mitt i byn-kvällar och annat har rullat på som vanligt. Vi har till och med utökat med både allsång och sittgympa under våren, vilket blev väldigt lyckat. Vi hoppas på fortsättning!
Nytt kyrkoråd på plats
 
Vid årets kyrkostämma fick församlingen ett nytt kyrkoråd. Några ledamöter valdes om och suppleanter fick plats som ledamöter. Samtidigt valde stämman in de tre nya suppleanterna Göran Lonér, Paula Styrlin och Carin Hansson.
I två omgångar har vi nu i anslutning till söndagens mässor avtackat våra unga volontärer som sedan mitten av oktober stått för oumbärliga insatser i café och kyrka – allt från ungdomsgrupp och andakter till bullbak och pilgrimsvandringar. 
Lite extra vemodigt blev detta avsked med tanke på att det troligen var sista gången vi kunde rekrytera volontärer för uppgifter i både café och kyrka. Eventuellt kan vi framöver fortsätta få volontärer från vår vänförsamling Sollentuna, men då enbart till den kyrkliga verksamheten.
Talang till Mitt i byn?
 
Inför påskhelgen höll vi vår sista Mitt i byn-kväll med visning av den svenska dokumentärfilmen Överlevarna. Planeringen av höstens program börjar så smått redan nu under våren och fortsätter i september.

Hör av dig om du känner till någon som skulle kunna medverka med ett intressant föredrag, musik, sång, praktiskt prova-på eller något helt annat!
 
Packning och väntan
 
Parallellt med vårens vanliga verksamhet har personal och kyrkoråd fortsatt planera för ett utvidgat café nästa säsong. För att kunna erbjuda ett bredare sortiment och längre öppettider krävs en omfattande upprustning av köket och en ny och större handikappanpassad toalett.

Vår fastighetsägare, Svenska kyrkan i Uppsala, har gett klartecken till finansieringen och vi har med hjälp av ingenjör/arkitekt på plats i Los Cristianos tagit fram planer och dokument för ansökan om bygglov. Nu packar vi husgeråd och håller tummarna för att alla papper som behövs är i ordning så att byggnadsarbetet kan påbörjas så snart som möjligt.
 
Väntar på lockande namn.
Och kanske nytt namn?
 
Till hösten hoppas vi som sagt kunna öppna ett uppfräschat café med säsongsanställd personal och oemotståndliga lockelser på menyn. Men vad ska det heta?

Du får gärna hjälpa oss att hitta ett bra namn. Det ska fungera på både spanska och svenska – helst även engelska. Det får också gärna anspela på att vi är en kyrka.

Mejla ditt förslag till vår kommunikatör Eva Thelander senast den 30 augusti. Namnförslagen behandlas i kyrkans intäktsgrupp men kyrkorådet fattar det slutgiltiga beslutet.
 
Vi önskar er alla en vilsam och glad påsk!