Ny chans att utbilda analysledare för utvecklad lärmiljö i skolan
 
Till följd av ett stort intresse erbjuder SKL nu den tredje utbildningsomgången i arbetsmodellen DigiLys. Utbildningen äger rum under tre heldagar i juni, september och november 2017. Vid det första utbildningstillfället presenteras arbetsmodellens olilka delar samt en konkret bild av vad arbetet kan leda till. Denna dag välkomnar vi även kommunens verksamhets- och förvaltningschefer. Välkommen med anmälan för din kommuns blivande analysteam!
 
Ny skrift
 
Olika är normen - Att skapa inkluderande lärmiljöer i skolan
 
SKL har tagit fram ett inspirationsmaterial om hur kommuner och skolor kan utveckla skolans lärmiljöer för  att bättre möta elevers olika behov. Det handlar bland annat om ledarskap, organisation och elevsyn.



 
 
Nu finns SKL skola på facebook!
 
Nu startar vi sidan SKL Skola på Facebook. Här lyfter vi frågor som är viktiga för förskola, skola och vuxenutbildning och som SKL är engagerad i. Vi tar även gärna emot synpunkter och kommentarer. Följ oss gärna!
 
Utbildning
 
Ny utbildning i STL - Skriva sig till lärande startar hösten 2017
 
Den uppskattade STL-utbildningen som bedrivs i regi av SKL och i samarbete med Örebro Universitet får nu en fortsättning. För att så många lärare som möjlighet ska få chans att utbildas i STL-modellen, erbjuds utbildningen under läsåret 17/18 som blended learning, vilket innebär att kursen innehåller så väl fysiska som digitala möten och eget arbete online.
 
 
Om skola och förskola

Nyhetsbrevet Förskola och skola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting och kommer ut cirka var 6:e vecka. Det vänder sig till dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Kontakt: hanna.sallemark@skl.se