BÖRJA TRÄNA – BILDA LAG OCH DELTA TILLSAMMANS!
 
Varför inte göra Kretsloppet till er egen interna löpartävling och utmana chefen – eller satsa på att ta hem segern i någon av lagtävlingarna?

Ett lag kan ha obegränsat antal deltagare, laget kan bestå av män och kvinnor och ha deltagare på en eller flera av följande sträckor 10 km, 6 km löpning och 6 km stavgång/gång. Ta tillfället att bilda ett eller flera lag inom företaget, skolan, föreningen, eller med kompisarna och var med i årets stora löparfest. Alla kan vara med, det finns en sträcka för var och en!
 
 
 
LUNCH ÄR TRÄNING PÅ RISE!
 
– Vi är alltid några stycken på RISE som försöker springa en runda på lunchrasten, säger Thomas Ljung som är en av ett tiotal entusiaster i företagets Friskvårdsgrupp.

Arbetskamraterna ansluter klädda för träning och satsar en del av lunchrasten på att hålla igång för ett godare liv. Idag finns två av de verkliga eldsjälarna med i lunchgänget, Anna Göransson och Zeljko Ladestam, kvalitetsingenjör respektive försäljningschef.
– Det är roligt att träna och att använda lunchrasten till ett par rundor kring Byttorpssjön. Det är självklart roligt att dela intresset för träningen med många av arbetskamraterna, säger Anna Göransson.

Läs mer
 
 
 
 
 
TRÄNA PÅ MJUKT UNDERLAG
 
Att springa är en hård belastning för kroppen. Särskilt om vi först sitter framför datorn i åtta timmar och sedan går ut och springer med hög puls på asfalt. Har du ett stillasittande jobb bör du vara extra försiktig, eftersom benen inte utsätts för samma kontinuerliga belastning som om du exempelvis jobbar som vaktmästare. Även om du för närvarande inte känner av någon skada bör du alltid vara försiktig som löpare och främst springa på mjuka underlag. Min erfarenhet som löpcoach är att många springer onödigt mycket på hårt underlag, vilket gör att man lätt drar på sig skador eller inte har möjlighet att träna i den utsträckning man vill.

Sikta på att lägga minst 80 procent av löpträningen på stigar i kuperad terräng, oavsett vad du siktar på för lopp. I skogen bygger du upp benstyrkan, snabbheten i fötterna och du minskar skaderisken. Veckorna innan lopp som Kretsloppet kan det vara klokt att lägga in en del pass på asfalt för att vänja sig vid underlaget och få upp farten på flacka sträckor.

Play movie

Lycka till med träningen!
Erik Wickström
 
 
 
EFFEKTEN AV ATT MOTIONERA TILLSAMMANS PÅ FÖRETAGET
 
Arbetsplatsen är väl egentligen den största och bästa arenan för vuxna människor att få möjligheten att främja sin egen hälsa och förebygga skador. Det är här som vi spenderar mest tid och det borde vara självklart på alla arbetsplatser att personalens hälsa ligger i fokus. Det är trots allt personalen som är företagets hjärta och motor.

Tillhör du den kategorin som anser att du har en frisk personal så länge de inte är sjukskrivna? Då kanske det är dags att tänka om. Din personal kan lida av stress och press trots att de jobbar varje dag. Idag är det vanligt med stress både på arbetstid men även efter. Det är en stor skillnad på att ha en god hälsa och att inte vara sjuk. Du som arbetsgivare kan bidra med en faktor (motion) som minskar stresskänsligheten vilket är guld värt för många som faktiskt inte hinner träna efter arbetstid.

Läs mer
 
 
ANMÄL DIG SENAST 30 JUNI, VINN ETT TRÄNINGSPAKET FRÅN MACHUSET!
 
– Vinn en iPhone 7, Apple Watch Nike+ och Beats Powerbeats3 Wireless.

En löpare i respektive herr- och damklass (6/10 km och 6 km stavgång/gång) har nu chansen att vinna varsitt träningspaket från MacHuset, värde 12 960 kr. Du som anmält dig senast 30 juni är automatiskt med i tävlingen. Vinnarna presenteras den 5 juli. Mer information om tävlingen samt villkor hittar du på Kretsloppets hemsida.

Läs mer
 
 
 
FÖLJ KRETSLOPPET
 
Facebook: facebook.com/kretsloppetiboras
Instagram: @kretsloppet #kretsloppet  
  
 
Twitter: @Kretslopp1 #kretsloppet
Webben: www.kretsloppetiboras.se