Välkommen att fira Gransnäs 60 år!
 

Tänk att Gransnäs ungdomsgård har varit igång och samlat ungdomar under hela 60 år.
 
Det var 1957 som prosten Algot Jonsson som ganska nybliven präst i Aneby såg potentialen i det lilla torpstället vid Assjöns strand. Gransnäs var då ett torpställe under Askeryds prästgård som den siste torparen lämnade 1955. Nu var det uthyrt som sommarbostad till veterinären och thymusforskaren och sedermera allas vår THX-doktor, Elis Sandberg.
 
När Algot tog över 1957 knöts Gransnäs först till den kyrkliga ungdomsverksamheten i Aneby. 1962 bildades Stiftelsen Gransnäs ungdomsgård med knytning till hela Linköpings stift. Nu har 60 år gått och vi brukar säga att den boll som Algot satte i rullning 1957 fortfarande rullar mot samma mål.
 
Gransnäs har med åren utvecklats alltifrån vad verksamheten (och myndigheter) har krävt. Idag är vi kanske landets bästa konfirmand- och lägergård med ca 180 sängplatser, bra förläggnings- och samlingslokaler, ett väl fungerande kök med kompetent personal, ett härligt kapell och en omgivning och miljö som skänker ro till själen.
 
Nu vill vi fira detta och det gör vi med våra två K – köket och kyrkan. På Pingstdagen, 4 juni, från klockan 15.30 serveras lite mat från köket. Klockan 17.00 firar vi en ungdomsinriktad Festmässa vid sjön som biskop Martin leder och ungdomar är med och sjunger. Efter mässans slut blir det givetvis kaffe och tårta. Då kan man också gå runt och titta sig omkring på och i våra fina hus och omgivningar. Festen slutar nog inte förrän vid mörkrets inbrott (och det brukar ju vara ganska sent så års).
 
Ingen anmälan behövs - det är bara att komma.

VÄLKOMNA ATT FIRA MED OSS!

Mårten Gustafsson
föreståndare Gransnäs
 
Kurser och mötesplatser: Hela kurskalendariet hittar du här.
 
Läs tidigare Stiftsnytt
 
 
Om nyhetsbrevet Stiftsnytt
 
Stiftsnytt är en digital informationskanal från Linköpings stiftskansli. Vårt mål är att Stiftsnytt ska komma ut varje vecka (vanligen på tisdagar) och bjuda på stort och smått från vårt stift, Svenska kyrkan nationellt och från vår omvärld. Vi vill nå alla anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift, så hjälp till att sprida nyhetsbrevet och be de som ännu inte får det att registrera sin mailadress här.
 
Linköpings stifts webbplatser
 
Intranätet riktar sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift. Detta är den primära, inomkyrkliga informationskanalen och den är öppen för alla även utan login. Intranätet kan inte googlas fram, utan man måste skriva in adressen http://internwww.svenskakyrkan.se/linkopingsstift/
 
Externwebben riktar sig till allmänhet och press. Adressen är http://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift
Linköpings stift har en facebooksida med information, länkar och glimtar från verksamheten. Gilla den så syns den i ditt nyhetsflöde!