Henrik Tunér berättar kort om varför du ska gå på Spridningskonferensen om asylsökande och nyanlända på Rival den 5 maj. Välkommen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Henrik Tunér berättar kort om varför du ska gå på Spridningskonferensen om asylsökande och nyanlända på Rival den 5 maj. Välkommen!
 
Play movie
Spridningskonferens Hälsa i Sverige för asylsökande och nyanlända 5 maj. Sista anmälningsdag IDAG den 2 maj!
 
SKL har tillsammans med landsting och regioner genomfört en kunskapssatsning riktad till personal som möter, stödjer och behandlar asylsökande och asylsökande. Den 5 maj går vi igenom resultat och lär oss av framgångsrika exempel. Politiker och beslutsfattare är inbjudna för att berätta om sina visioner och planer. Läs mer och anmäl dig till konferensen.
Missa inte NSPH:s konferens Visa Vägar 10 maj. Sista anmälningsdag 4 maj
 
Hur kan engagemang och egen erfarenhet av psykisk ohälsa bli utgångspunkt för utveckling av individer och organisationer? Konferensen vänder sig till alla som är intresserade av det utvecklingsarbete som pågår för att förbättra vård- och stödverksamheter inom psykiatrin. Sista anmälningsdatumet är förlängt till 4 maj. Ladda ned program och länk till anmälan.
Barn och ungas tankar om Första Linjen - heldag den 15 juni
 
Uppdrag Psykisk Hälsa bjuder in barn och unga mellan 9-20 år som får eller har fått hjälp av en första linje verksamhet under det senaste året. Vi vill höra deras erfarenheter av första linjen. Dagen innehåller brainstorming, panelsamtal, underhållning och spännande möten med politiker. Projektet står för kostnader i samband med resan. Se anmälan och inbjudan.
På flykt och försvunnen - om barn som försvinner
 
Länsstyrelserna fick i början av året uppdrag att genomföra en nationell kartläggning av ensamkommande barn som försvinner, samt att analysera och föreslå åtgärder för att förebygga försvinnanden. Det saknas idagsläget kunskap om vad som händer dessa barn, men man vet att det finns en överhängande risk att de far illa. Läs och ladda ned kartläggningen.
Vilken betydelse har Barnkonventionen vid asylärenden?
 
Jonathan Josefsson, Linköpings universitet har skrivit en avhandling om betydelsen av barnkonventionen och kommit fram till att principen om barnets bästa inte alltid följs. Om barnet får stanna eller inte avgörs oftare av andra faktorer. Läs mer om avhandlingen.
Save the date! Psykiatrin i siffror - konferens den 17 maj
 
Missa inte heldagen om statistik och data från öppen- och heldygnsvården i Sverige. Socialstyrelsen kommer även att presentera de senaste siffrorna från tvångsvården. Dagen kommer att sändas live med möjlighet att ses i efterhand. Läs mer och anmäl dig till konferensen.