Det heliga evangeliet läses under visitationsmässan i Linköpings domkyrka i söndags.

I söndags avslutades biskopsvisitationen i Linköpings domkyrkopastorat. Biskop Martin Modéus summerade sina intryck i ett visitationstal, där han bland annat nämnde den kärleksfulla uppmärksamheten inför de små tingen:

"Den frihet och självständighet som ni på ett så oslagbart sätt odlar i församlingarna stöds av den omsorg som går att känna i hela pastoratet, i alla vinklar och vrår. På ledningsnivå kan man se hur ni vårdar de övergripande strukturerna och har omsorg om personalen. Och bland människorna som är med och bär kan man se samma omsorg om ”det lilla goda”. Ett exempel är de vita lilje-liknande tulpanerna på Vidingsjös altare i Marie-bebådelsetid. Här har någon tänkt, tänkte jag. Här finns någon som bryr sig om denna plats."
 
Det kan upplevas som svårare för en besökare att komma in på stiftskansliet än för en kamel att komma genom ett nålöga. Dock kan skriften på dörren ge en ledning till hur man trots allt kan komma in. Som sista utväg: bulta, så ska porten öppnas.
Angående öppettider på stiftskansliet
 

Sedan Ann-Sofie Thellgren slutade som receptionist har stiftskansliet haft tillfälliga lösningar för att hjälpa besökare att komma in och för att ta emot telefonsamtal utifrån. Nu kan vi presentera vår nya receptionist - husmor Marita Fagerberg (bilden till höger). Marita kommer att sitta i receptionen i tilägg till sina tidigare sysslor som husmor på stiftskansliet och i biskosgården. Därför blir bemanningen inte lika omfattande som tidigare. Det kan även hända att receptionen i undantagsfall måste lämnas obemannad även under utannonserad öppettid. Vi ber därför besökande till stiftskansliet att för säkerhets skull på förhand försäkra sig om att någon finns på plats som kan ta emot besöket.
 
Nattkampen - du behövs!
 

I år är det återigen Svenska Kyrkans Unga i Linköpings stift som står som värd för Nattkampen. 
En planeringsgrupp har satt tema och har stora tankar kring utförandet av kampen- temat är ”Ingenting är spikat” så allt kan hända…

Platsen är Brevik lägergård (KFUM), så mat och mycket praktiskt är löst.
Men det kommer att behövas funktionärer, stationsvärdar, parkeringsvakter, glada tillrop och mycket mer! 

Nu samlar vi alla som vill och älskar Nattkampen till ett förberedelsemöte!
7 juni 18.00 (fika finns från 17.30) på Stiftskansliet i Linköping
Välkommen du som vill vara med på Nattkampen 30/9-1/10 2017 och ta en uppgift - vilken pratar vi om på mötet. 
 
Varmt välkomna - vi behöver dig!
/Planeringsgruppen bestående av
Mikael Sjöstrand, Anna-Karin Horner och Arne Ring
 
Men vad är den där Nattkampen?
Nattkampen är ett samarrangemang mellan Växjö, Linköping, Skara, Göteborg och Lunds distrikt i Svenska Kyrkans Unga. Årets Nattkamp, ”Ingenting är spikat”, arrangeras av Linköpings distrikt och går av stapeln på Brevik, i närheten av Stegeborg på Vikbolandet, fredag-lördag 30 september till 1 oktober 2017. Mer info om den hittar du här:

http://svenskakyrkansunga.net/nattkampen/
 
Kurser och mötesplatser 
 
Läger i sommar! Tältläger på Grönebo 8-12 augusti 2017

VÄLKOMMEN till fem sommardagar för dig som vill dela tro och liv, träffa nya och gamla vänner och leva lägerliv. Plocka ihop tälten, lägerutrustningen och åk med din lokalavdelning/församling på tältläger på Grönebo 8-12 augusti 2017.

Det blir fem lägerdagar med aktiviteter, gudstjänster, samtal, bad, lek och musik. Här får vi bygga läger tillsammans. Anmälan är öppen på medlemssidorna och senast den 26 juni behöver planeringsgruppen få veta vad lokalavdelningen bidrar med till de gemensamma aktiviteterna. Maila aktivitetssamordnare Sofia Prytz.

All info om lägret hittar du genom att klicka här!
Hela kurskalendariet hittar du här.
 
Läs tidigare Stiftsnytt
 
 
Om nyhetsbrevet Stiftsnytt
 
Stiftsnytt är en digital informationskanal från Linköpings stiftskansli. Vårt mål är att Stiftsnytt ska komma ut varje vecka (vanligen på tisdagar) och bjuda på stort och smått från vårt stift, Svenska kyrkan nationellt och från vår omvärld. Vi vill nå alla anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift, så hjälp till att sprida nyhetsbrevet och be de som ännu inte får det att registrera sin mailadress här.
 
Linköpings stifts webbplatser
 
Intranätet riktar sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Linköpings stift. Detta är den primära, inomkyrkliga informationskanalen och den är öppen för alla även utan login. Intranätet kan inte googlas fram, utan man måste skriva in adressen http://internwww.svenskakyrkan.se/linkopingsstift/
 
Externwebben riktar sig till allmänhet och press. Adressen är http://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift
Linköpings stift har en facebooksida med information, länkar och glimtar från verksamheten. Gilla den så syns den i ditt nyhetsflöde!