Tid, ljus, kärlek och fotokonferenser i Landskrona.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Read the newsletter in English >
Foto:  Anna Riwkin. Självporträtt som Nefertiti, ca1930. Moderna museet
TID, LJUS KÄRLEK OCH KONFERENSER I LANDSKRONA
I början av juni öppnar den fotohistoriska utställningen “TIME/LIGHT/LOVE” på Landskrona Museum.
I väntan på uppförandet av ett fotohistoriskt museum i Landskrona presenterar Landskrona Foto tre unika utställningar med utgångspunkt i samlingar och arkiv. ”TIME/ LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840–2017” är den andra av dessa. Medan den första utställningen ”AgNO3: Histories of Science and Photography”, som blev en publik- och kritikersuccé, undersökte gagnandet av fotografi för vetenskapliga syften rör sig denna uppföljande utställning kring det intima, det hemliga och det mänskliga.

OPEN CALL
I början av juni öppnar även fotofestivalens och Helsingborgs Dagblads Fotosalong/Open Call på temat You and Me visas i skyltfönster i centrala Landskrona. Utställningen pågår under sommaren och under fotofestivalen.

KONFERENSER
Nu är det hög tid att anmäla sig till höstens två konferenser som hålls i samband med festivalen. Vi har för tillfället earlybird pris för alla som anmäler sig innan den 30 juni.

VOLONTÄR
Även i år söker festivalen volontärer. På vår hemsida finns ett smidigt formulär där man lätt väljer dag och vilken typ av volontär man vill jobba som.
Foto: Néus Sola, Spanien.

VINNARNA AV OPEN CALL

Intresset för att delta var mycket stort och juryn har nu valt ut 40 bilder av de 1235 inskickade bidragen. I allt deltog 357 fotografer från sammanlagt 50 länder! Nytt för i år är en fotobok kommer att tryckas med de vinnande bidragen som kommer att finnas till försäljning under festivalen. Se vilka de utvalda fotograferna är ->
 
Foto: Viktoria Blomberg Book

UNDER EN STOR STEN I SKOGEN

Under en stor sten i skogen är en utomhusutställning som i första hand vänder sig till förskolan. Fotografierna finns utplacerade på Kasernplan, Konsthallen och vid stranden (halvmånen).
Astrid Bergman Sucksdorff (1927–2015) var en svensk naturfotograf och barnboksförfattare till böckerna om Micki Rävungen  och Ödetorpet..Läs mer ->

 
Foto: Cahute

CAFFENOL WORKSHOP

Nu är anmälan öppen till festivalens workshop! Lär dig framkalla bilder i en blandning av kaffe, c-vitamin och tvättmedel på Landskrona Foto Festival i september. Workshopen hålls av finska duon Cahute från Helsingfors. Läs mer!

 
Foto: Viktoria Blomberg Book
 
VOLONTÄR PÅ FESTIVALEN

Nu är anmälan öppen till dig som vill jobba som volontär på festivalen. I formuläret kan du lätt kryssa i vilka dagar du kan jobba och vad du kan tänka dig att jobba med. Läs mer!
 
Foto: Viktoria Blomberg Book

FOTOKONFERENSER X 2

Ni har väl inte missat att vi har två intressanta fotokonferenser 7–8 septermber. Den ena riktar sig till fotoutbildningar och den andra till museer. Just nu early bird pris om ni anmäler er innan 30 juni. Anmäl dig här!
 
 

PORTFOLIO REVIEW FÖR UNGA NORDISKA FOTOGRAFER

Nordic Photo Festivals ger unga nordiska fotografer möjlighet att utan kostnad delta i Portfolio Review i samband med Landskrona. Ansökan om deltagande är öppen för studenter som går sista årets på sin utbildning eller om man utexaminerats under de senaste tre åren. Totalt kommer åtta unga fotografer att beredas denna möjlighet, två vardera från länderna Finland, Norge, Danmark och Sverige. Anmäl dig här!
 
 
landskronafoto.org
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube