Bönedag mot svält den 21 maj
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bönedag mot svält på söndag!
 
Svenska kyrkan har tillsammans med flera organisationer världen över ställt sig bakom ett upprop från Kyrkornas världsråd och All Africa Conference of Churches om att i år göra 21 maj till en global bönedag mot svält.

Bakgrunden till uppropet är den svåra torka som råder i flera länder på Afrikas horn och i nordöstra Nigeria. Situationen förvärras dessutom av väpnade konflikter. I Sydsudan svälter nu människor ihjäl. Det är första gången på sex år som FN har proklamerat att svält råder någon stans i världen. Nu behövs snabb nödhjälp för att rädda liv.

Läs mer
 
Foto: Simon Stanford
 
Hjälp till att sprida information
 
Trots att detta kommer med kort varsel hoppas vi kunna lyfta detta tillsammans – i gudstjänsterna på söndag och inför söndagen i Svenska kyrkans olika kanaler på olika nivåer, exempelvis webb och sociala medier.

På nationell nivå uppmärksammar vi dagen i sociala medier och skickar ut en debattartikel till en stor dagstidning i varje län.
 
 
Här finns mer information
 
 
 
Har du frågor?
 
Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Svenska kyrkans internationella arbete? Kontakta Svenska kyrkans givarservice:

e-post: givarservice@svenskakyrkan.se,
telefon 018-16 96 00

Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

Mer om Vårt uppdrag
 
Vårt uppdrag
 
Nyhetsbrevet ges ut av Kommunikationsavdelningen, kyrkokansliet.

Svenska kyrkan, kommunikationsavdelningen
751 70 Uppsala

www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete

Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223

Nästa nummer: april 2017.