Företagarna höjer betyget på företagsklimatet i Landskrona
 
Landskrona ska vara en stad som står på egna ben och för att detta ska lyckas är ett bra företagsklimat avgörande. Vi bedriver ett systematiskt arbete för att Landskrona stad ska ligga i framkant och erbjuda ett företagsklimat utöver det vanliga.

I en årlig undersökning som genomförs av Svenskt näringsliv ger företagen sin syn på det lokala företagsklimatet. Det är med stor glädje vi kan konstatera att årets resultat när det gäller det samlade omdömet från företagen är det bästa för Landskronas del sedan mätningarna startade.



Torkild Strandberg
Kommunstyrelsens ordförande
Upphandlingsseminarium drog fullt hus - nytt tillfälle i höst
 
Landskrona stad upphandlar årligen varor, tjänster och entreprenader för närmare 1 miljard kronor. Landskrona stad vill underlätta för det lokala näringslivet att delta i upphandlingarna och har som ett led i detta startat ett nytt koncept med upphandlingsseminarium.

Första tillfället under våren blev snabbt fullbokat. Under ett par timmar fick ett 30-tal företagare information om vad lagen säger, hur vi arbetar i Landskrona, var man hittar information om aktuella upphandlingar och hur man lämnar anbud.  

Låter det intresserant? Maila oss på naringsliv@landskrona.se för mer info.
Företagarlunch på Harrys
 
Vad har grodor, fastigheter, evenemang och entréer gemensamt? Jo, allt har en koppling till framgångsrika företag i Landskrona.

För en tid sedan anordnades en glittrande gala där det lokala näringslivet i Landskrona hyllades för sina prestationer. I samband med en lättsam sommarlunch kommer de fyra vinnarna inom näringslivskategorierna att berätta om sig och sina företag samt dela med sig av sina framgångshistorier.

Läs mer och anmäl dig
Företagsmässa 13-14 oktober
 
Den 13-14 oktober kommer det återigen bli en företagsmässa i Landskrona. Nytt för i år är att den kommer att äga rum i Exercishallen som ligger i Tyghuset på Kasernplan. 

Mässan arrangeras av Företagsarenan och erbjuder monterplats för nätverkets medlemsföretag. Fredagen har inriktningen B2B och inleds med ett seminarium på Landskrona teater som arrangeras av Landskrona stad och Landskrona Energi.

 
Nominera Årets företagare
 
Vem tycker du ska bli Årets Företagare? Nu är det dags att nominera den du tycker förtjänar denna fina utmärkelse som delas ut av Företagarna i Landskrona.

Årets Företagare delas ut till en person som äger och driver ett företag, är en god förebild och ambassadör och som visar prov på kreativitet, företagsamhet och lönsamhet.

Senast den 30 juni kan du lämna ditt förslag.
Nomineringsblankett och kriterier hittar du här
Smart industrikompetens - ett stöd i förändringsprocessen
 
Hjulen snurrar fort just nu. Digitalisering, robotisering, automatisering – det är ett stort förändringstryck i svensk industri. Projektet Smart industrikompetens stöttar företag i denna förändringsprocess genom nätverksträffar för företagsledare, processtöd av coach ute på företagen och relevant kompetensutveckling för medarbetare.

Projektet är starkt subventionerat med EU-medel från Europeiska socialfonden och från Region Skåne.

Det finns ett fåtal platser kvar.
Läs mer på iuc.se
A Sustainable Tomorrow
 
På hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow som äger rum i Båstad den 2 augusti möts företagsamma människor från olika branscher för att få ny kunskap om hur man skapar hållbar framgång i en föränderlig värld. 

Medverkar gör bland andra Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och H.K.H. Prinsessan Sofia.

Busstransport till evenemanget erbjuds från Landskrona.

Läs mer och anmäl ditt intresse
Landskrona är en uppstickare i Öresundsregionen och allt fler företag väljer att etablera sig här tack vare ett bra företagsklimat, ett strategiskt läge och utmärkta kommunikationer. Och så klart för trivseln! Vårt företagshus med inkubator, Linc, är den perfekta platsen för nya och små företag med stora ambitioner. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.  http://www.landskrona.se/foretagande/
 
Hör vad företagare tycker om att verka i Landskrona https://www.youtube.com/user/landskronastad