Falköping allt bättre!
 
Årets mätning av företagsklimatet har nu anlänt och vi förbättrar oss inom 14 av 18 variabler. Den sammanfattande bedömningen landar på hela 3,63 vilket innebär all time high!
 
Korta fakta
Undersökningen, som regelbundet utförs av Svenskt Näringsliv (Demoskop), genomfördes genom webbenkät, postenkät och telefonintervjuer under första kvartalet 2017. Den riktar sig till företag med minst en anställd, vilket innebär 942 företag i Falköpings kommun. 54% av de tillfrågade har valt att svara på enkäten, vilket innebär en högre svarsfrekvens än sverigesnittet (50%).
 
Ökning på 14 av 18 punkter
Glädjande är att Falköping jämfört med föregående år nu klättrar uppåt på 14 av 18 parametrar. Bland de som ökar mest hittar vi bland annat ”Tjänstemännens attityder” och ”Konkurrens från kommunens verksamheter”. En liten minskning kan ses på t.ex. ”Vägnät, tåg och flyg”, men där ligger vi fortfarande klart över snittet för riket. ”Allmänhetens attityder till företagande” är oförändrat i jämförelse med 2015 men hamnar något under rikssnittet.
 
Ger resultat
Det är härligt att det engagemang och arbete som läggs ner på bland annat kommunikation, mötesplatser, tydlighet och utveckling börjar ge resultat. Vi har mer att jobba på och fler frågor att ta tag i, men det märks tydligt att vi är på rätt väg.

Maria Falegård, Företagarna Falköping, ser också positivt på den förändring och förbättring som skett.
– Det är gott att se hur stämningen ändrats bland både företagare och politiker. Det är en helt annan energi nu. Det här handlar ju inte om att det inte längre finns oenigheter, för det kommer det alltid finnas då och då. Men det handlar till stor del om att vi kan snacka med varandra nu och vant oss vid att mötas. Det är tydligt att det är en positiv grundinställning som råder och med det utgångsläget är det lättare att kommunicera.

 
Hej!

Företagsklimatet i Falköpings kommun mäts årligen genom Svenskt Näringslivs undersökning, där företagare och politiker får svara på frågor angående hur de upplever olika situationer och områden i sin kontakt med kommunen.

Efter att årets rapport nu anlänt kan vi glädjande konstatera att vi är på rätt väg!