Expansion, Hungerprojektet, Booster Friends & BBQ Party - Trevlig läsning!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
World Trade Center Göteborg
- Mötesplatsen för framgångsrika företagare
 
Välkommen till World Trade Center Göteborgs nyhetsbrev. Här har du möjlighet att följa med när vi lyfter fram det som händer i närområdet och det som kan vara av intresse för er företagare på WTC Göteborg och utanför.

Drömmen om en färgstark och dynamisk kontorsmiljö på våning 7 börjar ta form. Det är otroligt spännande att följa hur projektet med vår nya kontorsvåning fortskrider. Denna veckan har vi haft förmånen att genomföra två vip visningar för nyfikna hyresgäster. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Smart, snyggt och efterlängtat är några av kommentarerna.  
 
Vi vill passa på att välkomna våra nya hyresgäster Samuelson Retail AB och Samvex service och exponering i Norden AB.

Varmt välkomna till oss på World Trade Center Göteborg!
Psst - Är du också nyfiken på vår nya kontorsvåning?
Nu har du chansen att boka ett nyproducerat kontor mitt i en färgstark och levande kontorsmiljö på det mycket eftertraktade läget vid Korsvägen. Här finner du allt ditt företag kan behöva för att ta det till nästa nivå. Vår nya kontorsvåning öppnar i september, missa inte chansen att vara med från start. Förhandsboka ditt nya kontor nu! 

Vill du veta mer?

Kontakta Pia Eklund- Säljansvarig WTC Göteborg
031-335 75 05 | 
pia@wtcgoteborg.se

 
VI STÖDJER HUNGERPROJEKTETS ARBETE 
 
Hungerprojektets uppgift är att starta förändringsprocesser hos människor som lever i kronisk hunger. Genom utbildningar och workshops inom exempelvis jämställdhet, matsäkerhet, hälsa och företagande. Hungerprojektet lägger särskilt fokus på kvinnors ledarskap och entreprenörskap genom ledarskapsutbildningar och mikrofinansprogram. Drivkraften, engagemanget och förändringsarbetet står människorna själva för. Enkelt uttryckt arbetar Hungerprojektet med hjälp till självhjälp. Vårt mål är alltid att skapa självförsörjande samhällen som står på egna ben, utan hjälp utifrån.

Idag driver Hungerprojektet program i tolv länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Olika regioner i världen står inför olika utmaningar, därför skiljer sig verksamheten från land till land. Målet är att samhällena ska bli hållbara och klara sig utan stöd från Hungerprojektet.

Under 2016 uppnådde ytterligare 12 epicenter i Hungerprojektets afrikanska program självförsörjning, vilket innebär att av totalt 120 epicenter har 15 epicenter uppnått självförsörjning. Detta är det stadium där epicentren och de omkringliggande samhällena klarar att hantera sin utveckling på egen hand, utan fortsatt stöd av Hungerprojektet. Ett epicenter bedöms som självförsörjande först när det når upp till ett antal mål/kriterier som mäts och värderas i en evalueringsstudie. När ett epicenter har nått självförsörjning fortsätter Hungerprojektet att mäta utvecklingen i epicenterområdet under ett par års tid.

Text/Bild: Hungerprojektets årsberättelse 2016

 
INTERVJU MED VÅR HYRESGÄST BENGT KALIN PÅ BOOSTER FRIENDS
 
1.    Berätta kort om vad ditt Booster Friends levererar. 
Vi är ett professionellt kompetens- och affärsnätverk. Vi finns till för dig som vill framtidssäkra din konkurrenskraft och brinner för att skapa långsiktiga och hållbara affärer. Du tar eget ansvar för din personliga utveckling för att långsiktigt må bra och samtidigt vara attraktiv på arbetsmarknaden över tid. Booster Friends har fokus på dig och din personliga utveckling och erbjuder dig ett personligt medlemskap i ett starkt team som vill dig väl - på alla plan.

2.    Vad gör nätverket Booster Friends så framgångsrikt?
Booster Friends har fokus på både personlig kompetensutveckling och affärsdrivet nätverkande. Vi har ett starkt hållbarhetstänk som genomsyrar hela vår verksamhet med särskilt fokus på att vara hållbar över tid och att göra hållbara affärer. Våra medlemmar skapar nya samarbeten, nya affärsmöjligheter och genererar tillsammans affärer. Vi har lyckats skapa en atmosfär och stämning med fantastiska samtal och utbyten mellan generationer och yrkesgrupper. Detta ger medlemmarna energi.

3.    Varför skall en kund använda sig av just er tjänst? 
Kundnyttan! Som medlem i Booster Friends får du en personlig utvecklingspartner som engagerar sig i dina utmaningar och som påverkar dina livsval. Du blir en del i ett större sammanhang. Du får vänner för livet. Du får en egen säljorganisation. Ditt personliga varumärke får vind i seglen. Du får möjlighet att bygga upp ditt strategiska affärsnätverk – förmodligen din viktigaste livsinvestering. Vi siktar mot att vara mer än 500 medlemmar inom ett par tre år i göteborgsregionen vilket betyder att du får en kraftfull säljresurs på köpet.

4.    Vad är det bästa med att ha ert kontor hos WTC Göteborg?
Det är framför allt den professionella kompetensen och stämningen som genomsyrar hela anläggningen och som vi gillar och värdesätter högt. Det är givetvis också varumärket, World Trade Center, som är erkänt och väletablerat - det ger oss extra draghjälp för att stärka våra medlemmars varumärken liksom vårt eget. Det centrala läget i Göteborg med goda kommunikationer är naturligtvis också en mycket viktig faktor.

 
LEDIGA KONTOR PÅ WORLD TRADE CENTER GÖTEBORG
 
Terrassen vid Avenyn
Kontor våning 6, Korsvägen
SMALL OFFICE, 9 KVM TEATERGARAN
 
I moderna lokaler precis intill Avenyn ligger detta lilla kontor perfekt för 1-2 personer. Här sitter du mitt i city med närhet till kollektivtrafik, restauranger och butiker. Kontoret har fönster mot mysiga innergården. Anläggningen erbjuder flera lounger samt två trevliga uteterrasser och bageri mitt över gatan.
Inflyttning 1 augusti.

Som hyresgäst hos oss har du:
  • 32 tim/mån fri bokning av våra konferensrum
  • Lunchrum, lounger
  • Uteterrasser
  • Wifi
  • Städning, el, värme samt larm
  • Events, after works och nätverksträffar

Vill du veta mer?
wtcgoteborg.se eller kontakta
Pia Eklund- Säljansvarig
031-335 75 05 | pia@wtcgoteborg.se
MEDIUM OFFICE, 20 kvm,  MÄSSANS GATA
 
Kontorsrummet med fönsterpartier i två riktningar med utsiklt mot Örgryte. Närhet till reception, mötesrum och sociala ytor som ni delar tillsammans med 180 andra företag. Kontoret lämpar sig bäst för 2-4 personer beroende på verksamhet. Goda parkeringsmöjligheter för dig och dina besökare i Focus Parkeringshus. Inflyttning 1 augusti.
 
Som hyresgäst hos oss har du:
 
  • 32 tim/mån fri bokning av våra konferensrum
  • Lunchrum, lounger
  • Bemannad reception
  • Wifi
  • Städning, el, värme samt larm
  • Events, after works och nätverksträffar


Vill du veta mer?
wtcgoteborg.se eller kontakta
Pia Eklund- Säljansvarig
031-335 75 05 | pia@wtcgoteborg.se

 
FRUKOSTSEMINARIER HOS WTC GÖTEBORG
 
Vision, inspiration eller kreativitet, våra seminarier har något som intresserar alla.
 
World Trade Center bjuder in till frukostseminarier som gästas av både externa och interna föredragshållare. Seminarierna är kostnadsfria och öppna för er som hyresgäster men vi välkomnar även externa besökare. Frukosten startar kl. 08.00 med kaffe och fralla, sedan pågår seminariet fram till kl. 08.45. Ta dig tid, endast 45 minuter av din dag och delta, det kanske ger dig nya idéer som kan ta dig och ditt företag till en ny nivå.
  • Nu gör vi uppehåll och återkommer med ett nytt spännande program till hösten.
Vill du ha utskick om våra kommande seminarier?
Det gör du genom att anmäla ditt intresse i receptionen eller mejlar till receptionen@wtcgoteborg.se
BBQ PARTY AT TEATERGATAN

Vilken kväll det blev och vilka härliga grannar vi har! Teatergatans stora innergård bjöd på sol, kalla öl, varma vindar, god grillbuffé, Hot Shot och Beer pong, de bästa förutsättningarna för en lyckad kväll tillsammans.
MÅNADENS WTC - AMBASSADÖR
 
Månadens ambassadör är en hyresgäst som utmärker sig med det lilla extra. Hyresgästen engagerar sig i vår verksamhet, ger förslag till förbättringar, rekommenderar oss till andra och är stolt över sin arbetsplats.
Denna månad går utmärkelsen till Eva-Marie WiremanHellex Advokatbyrå AB. Eva-Marie är en engagerad hyresgäst som sprider gott renommé om World Trade Center Göteborg. Vi är glada att just du är hyresgäst hos oss!
 
Hyresgästerna på World Trade Center Göteborg är vår starkaste och bästa marknadsföringskanal och det vill vi gärna premiera!