Trafik och infrastruktur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu öppnar anmälan till SKL:s Trafik och gatudagar - årets viktigaste mötesplats för infrastruktur och transporter!
 
Trafik- och gatudagarna går av stapeln den 16-17 oktober.
Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt under sommaren och hösten men vi kan redan nu presentera våra två inledningstalare:

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping om ”Lyckliga platser – hur valet av boendeort påverkar ditt liv”.
Viktor Barth Kron, krönikör på Dagens Nyheter reflekterar över både stora och små trafik- och infrastrukturfrågor.

Anmäl dig här
Bredband på öppna och lika villkor
 
SKL:s styrelse har godkänt ett ställningstagande från beredningen för tillväxt och regional utveckling (TRU) som handlar om regleringsfrågor inom bredbandsområdet. Bakgrunden är den bredbandstrategi som regeringen lade fram i december 2016.

Läs mer här
Regionala järnvägar viktiga för arbetspendling och gods
 
Trafikverket vill lägga ner 16 regionala banor, trots att den regionala tågtrafiken är av stor betydelse för arbetspendling och godstransport. SKL anser att banorna måste värnas.

Läs mer här
Nu startar vi vår utbildning i TRAST3
 
Vill du lära dig mer om hur du kan planera trafik för att skapa en attraktiv stad?

SKL tillsammans med Trafikverket bjuder nu in till en utbildningsdag den 27 september anordnad av Trivector där du får lära dig mer om TRAST och hur du praktiskt kan använda handboken i den kommunala trafik- och stadsplaneringen.

Anmäl dig här
Ny ordförande för Kollektivtrafikens Avtalskommitté
 
Ewa Rosén tar över ordförandeskapet i Kollektivtrafikens Avtalskommitté, KollA, efter Håkan Bergqvist. KollA har som uppgift att utveckla, förvalta och sprida kunskap om de dokument och verktyg som ingår i kollektivtrafikens avtalsprocess och är framtagen av Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik.

Läs mer här
Kollektivtrafikkonferens i augusti
 
SKL och Svensk Kollektivtrafik arrangerar en konferens i augusti där aktuella frågor inom kollektivtrafikområdet på temat "Framtiden - är redan här" tas upp.

Den 28-29 augusti arrangerar Svensk Kollektivtrafik och SKL en konferens i Stockholm för vd:ar och förvaltningschefer tillsammans med politiker i presidierna för nämnder, styrelser eller motsvarande. Under de två dagarna kommer aktuella frågor inom kollektivtrafikområdet stå på programmet, på temat ”Framtiden - är redan här”. Tid kommer också att finnas för diskussioner och reflektioner.

Anmäl dig till konferensen

Kontakt: Sara Rhudin, tfn 08-452 75 44, e-post sara.rhudin@skl.se
Temadag om upphandling av skoltrafik
 
En träff om upphandling av skoltrafik äger rum den 3 oktober i Stockholm.Träffen leds av Kollektivtrafikens avtalskommitté, som är ett samarbete inom Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik, där såväl beställare som utförare ingår.

Mer information och anmälningslänk
Presidiekonferens för tekniska nämnder 2017
 
Konferensen med aktuella och viktiga frågor för presidier i tekniska nämnder kommer att hållas den 24-25 oktober i Sigtuna.

Frågor som tas upp kan handla om drift och underhåll, trafikplanering, trafiksäkerhet, väghållning, kollektivtrafik, renhållning, planering, byggande samt omfattande infrastrukturprojekt.

Mer information finns här
 
Kurser och konferenser
 
Nätverksträff regional kollektivtrafik 28-29 augusti i Stockholm

TRAST 27 september i Stockholm

Att vidta åtgärder och planera för minskat trafikbuller 28 september i Stockholm

Upphandling av skoltrafik 3 oktober i Stockholm

Trafik- och gatudagarna 16-17 oktober i Stockholm

Presidiekonferens för tekniska nämnder 24-25 oktober i Sigtuna