Sommarlovsprogrammet klart
 
I år blev det ett extra fullspäckat sommarlovsprogram. Mycket tack vare regeringens tilldelning av pengar till kommunerna för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år.
Programmet delas ut i skolan till alla grundskoleelever i början av juni. Klicka på länken nedan för att bläddra i programmet. Du hittar även programmet på vår hemsida www.landskrona.se. Tack till alla föreningar som anordnar lovaktiviteter för lediga barn och ungdomar.

Redovisning av sommarlovsaktiviteter
De föreningar som har med sommarlovsaktiviteter i katalogen kan skicka in en redovisning över sina kostnader och få en viss ersättning. Gäller enbart de föreningar som inte sökte ”Sommarlovsstödet” (Pengar från MUCF) av Sebastian Sanchez Riveros. Redovisningen skickas in efter lovet, dock senast fredagen den 15 september. Ersättning för Er förenings medverkan kommer först därefter att utbetalas.

Till e-tjänst Redovisning av sommarlovsaktiviteter
Bläddra i programmet
 
En påminnelse till alla föreningar!
 
Den 1 april var sista dag att ladda upp verksamhetshandlingar för att bli bidragsberättigade under 2017. 

Alla föreningar som har haft årsmötet under våren men inte lämnat in sina handlingar måste göra detta omedelbart.

Föreningar som har eller har haft ett årsmöte efter den 1 april måste lämna in handlingarna senast 2 veckor efter årsmötet. 

Glöm inte heller att förutom dessa handlingar så måste ni också logga in på webb-förening och ändra er medlemsstatistik och uppdatera uppgifterna om styrelsen samt godkänna dessa.
 
Nätverk Aktivitet Delaktighet (NAD) implementeras i Landskorna
 
Landskrona Stad och Arbetsförmedlingen har inkluderad i sin lokal överenskommelse NAD som insats för att hjälpa nyanlända inom etableringen att komma in i samhället genom aktivitet i förening.
NAD handlar om att underlätta för nyanlända flyktingar att delta i olika typer av aktiviteter i idéburna organisationer och på så sätt träffa andra människor som man delar intressen med.

Sådana aktiviteter kan vara hälsofrämjande, skapa sociala nätverk och stärka språkinlärningen. 
Organisationerna som vill vara en del av insatsen kommer att få kompensation per varje deltagare de ta emot i sin verksamhet. Organisationerna behöver också fylla visa krav bland annat ha sina kontaktuppgifter uppdaterade i Landskrona stads föreningsregister.

Mer information:
http://natverket.org/verksamhet/partnerskap-skane/ 

NADs föreningssamordnare: Modou Joof
modou.joof@folkuniversitetet.se

Eller Landskrona stads integrationssamordnare: Sebastian Sanchez Riveros
sebastian.sanchezriveros@landskrona.se
 
Extratjänster inom kulturell, idrottslig och social verksamhet
 
Regeringen har fattat beslut om att förändra regelverket för extratjänster så att långtidsarbetslösa eller nyanlända ska kunna anställas i viss kulturell, idrottslig och social verksamhet.

Genom extratjänster har sedan tidigare kommuner, landsting och privata utförare inom välfärden möjlighet att anställa personer som kan utgöra en extra resurs och som kan stötta verksamheten.

Extratjänster ger samtidigt kvinnor och män som under lång tid stått utanför arbetsmarknaden eller som nyligen kommit till Sverige en chans att få ett bra jobb med schysta villkor. Extratjänsterna ger möjlighet till full subvention av lönen och de lagstadgade arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Du kan läsa mer om extratjänster på http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/05/extratjansterna-utvidgas/

Eller kontakta Landskorna stads integrationssamordnare 
Sebastian Sanchez Riveros
sebastian.sanchezriveros@landskrona.se

Eller Arbetsförmedlingens kontaktperson 
Pleurat Nushi 
pleurat.nushi@arbetsformedlingen.se

OBS! Vi bjuder föreningarna till informationsmöte om NAD och extratjänster I samband med mötet inför HELA-Landskrona (Mässan och mångfald)

Möte den 17 augusti 2017 kl.17.00 på Hotell Öresund
Anmäl er här 
 
Kontaktuppgifter
 

Arrangemang, Friluft, Stränder
Jonas Nilsson, telefon 47 04 74, jonas.nilsson@landskrona.se

Bokning av idrottsanläggningar
Petrit Parduzi, telefon 47 30 14, bokning.fritid@landskrona.se

Föreningsbidrag, lotteri
Tomi Laamanen, telefon 47 33 42, bidrag.fritid@landskrona.se

Puls Arena
Reception, telefon 47 03 65 puls.arena@landskrona.se