8 juni 2017 #8
 
Svåra samtal
 
Kursen ”Svåra samtal” vänder sig till dig som är chef och till dina medarbetare som i arbetet kan komma i kontakt med svåra samtal. Syftet med kursen är att du ska bli säker och tydlig i din kommunikation och kunna hantera situationer vid ett sådana samtal.
 
Kursen genomförs den 13-14 september i Solna.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Rehabilitering
 
Kursen "Rehabiliteringsutbildning för chefer" ger dig som är chef fördjupade kunskaper om rehabilitering så att du känner dig trygg i en rehabiliteringsprocess.

Kursen ger bland annat kunskaper om Arbetsgivarens ansvar, försäkringskassans rehabiliteringskedja och vårt interna arbetssätt.

Kursen genomförs på följande datum och orter:
  • 14 september i Malmö
  • 5 oktober i Luleå
  • 12 oktober i Borlänge
  • 24 oktober i Solna
  • 7 november i Göteborg
Klicka för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Rekrytering för chefer
 
Kursen ger dig som är chef fördjupade kunskaper om rekrytering. Dessutom förebereds du så att du själv kan genomföra delar av en intern rekrytering och känna dig trygg i rollen som intervjuare.

Kursen genomförs den 19-20 september i Stockholm.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Lönesättning
 
Kursen "Lönesättning" vänder sig till dig som ska genomföra medarbetarsamtal och lönesättning. Det blir tillfälle för inspiration, reflektion, arbete och diskussion  som bidrar till att du ska kunna föra en givande medarbetardialog och genomföra lönesättning utifrån Trafikverkets riktlinjer.

Innehåll:
  • Vad innebär ett lönesamtal på Trafikverket
  • Samtalets kritiska moment
  • Nyckelarbetsuppgifter
  • Lönekriterier
  • Bedömning
  • Övning och föreberedelser
Kursen äger rum den 20 september i Solna.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Leda i förändring
 
Arbetar du som chef, projektledare eller på annat sätt är nyckelperson i Trafikverkets förändringsarbete. I så fall är det här kursen för dig. Här får du ökad förståelse för vad som krävs för att framgångsrikt leda en grupp genom förändringsprocessens olika faser.

Kursen genomförs i 26-27 september i Solna.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Introduktion för nya chefer
 
Kursen "Introduktion för nya chefer" ger dig en god överblick över vad som ingår i chefsrollen så att ditt dagliga arbete går smidigare. Samtidigt får du bra möjlighet att bygga ett nätverk med kollegor som är i samma sits som du.

Kursen vänder sig till dig som är ny i rollen som chef men även till dig som vill varit chef en tid och vill uppdatera dig.

Den 3-4 oktober genomförs kursen i Borlänge.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Arbetsgivarrollen
 
Kursen "Arbetsgivarrollen" är ett hjälpmedel för dig som är chef. Här kommer du få kännedom om Trafikverkets affärsverksavtal, viktiga lagar som LAS, MBL, LOA och tillämpningen av dessa. Vi tittar också på Trafikverkets riktlinjer för lönesättning och lönesättningsmodell.

Kursen äger rum den 5 oktober i Solna.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Leda på distans
 
Kursen ”Leda på distans” vänder sig till dig som är chef inom Trafikverket och har ett ledarskap på distans. Syftet med kursen är att du som chef ska kunna hantera förutsättningarna med distansledarskap samtidigt som du känner dig trygg i din roll och upplevs som en tillgänglig och närvarande chef.

Kursen genomförs den 26 oktober.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig