Korruption? Vi har väl inget problem i Sverige, eller?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tillsammans Mot Korruption | Välkommen till en heldag i Almedalen!
 
IMM, Transparency International Sverige och AmCham Sweden arrangerar under rubriken Tillsammans Mot Korruption en heldag i Almedalen, fullspäckad med intressanta seminarier.

Sverige placerar sig ur ett internationellt perspektiv i toppen vid mätningar av personers uppfattning om korruption i landet. Innebär detta att vi därmed inte behöver bry oss om korruption? Under dagen diskuteras denna fråga ur olika perspektiv. Ett hundratal mutbrott anmäls per år, varav de flesta rör relativt jordnära situationer. Samtidigt rapporterar media om flera korruptionshärvor och från forskarhåll har det framförts att korruptionen i Sverige är mer utbredd än vad man har trott.

Vilken bild stämmer och varför måste vi bry oss om korruption i Sverige?
Om Tillsammans Mot Korruption
 
Sedan 2014 har AmCham Sweden, IMM och TI Sverige tillsammans arbetat för att samla privata och offentliga aktörer i det positiva arbetet mot korruption. Tillsammansmotkorruption är en plattform för att dela de goda exemplen, öka medvetenheten och stötta aktörerna i allt det arbete som pågår.  För bästa genomslag koncentreras diskussionen mot korruption till en heldag i Almedalen där alla som är intresserade av frågan är hjärtligt välkomna. 
 
IMM:s Generalsekreterare, Natali Phalén, i paneldebatt med Offentliga Affärer
 

Ditt förtroendekapital kan raseras på nolltid
Ett aktuellt område där korruption, etik och ageranden är starkt förknippat med vikten av hög etik och integritet är personlig assistans. Här finns grogrund för tveksamma situationer ur ett korruptionsperspektiv. Hur undviker man att hamna i detta fokus ? Lyssna till expertpanelen och undvik att förlora ditt förtroendekapital och undvik att "gå i fällan" och bli misstänkt !

 
Välkommen till seminariet den
6 JULI, 2017
Strandvägen 4
kl 10:45 - 11:30
>> Se mer information här
 
IMM är i Almedalen under veckan, vill du träffas för ett möte?
 
Natali Phalén
Generalsekreterare, Institutet mot mutor
Tel: +46 8 555 100 45
Mail: natali.phalen@institutetmotmutor.se