En ny stadspolitik presenteras i Almedalen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
På Plattformens seminarium medverkar Karolina Skog, Miljö- och stadsutvecklingsminister, Elin Andersdotter Fabre, Global Utmaning, Titti Olsson, Tidsskriften STAD och Patrik Faming, Nationell samordnare, Plattform för hållbar stadsutveckling. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
En stadspolitik för vem?
 
Plattformens seminarium i Almedalen äger rum den 5 juli kl. 10.00 - 10.50 i Sveriges Arkitekters trädgård. Fokus för årets seminarium är den nya planerade stadspolitiken i Sverige.
 
Sverige är ett av de länder i världen som bygger mest just nu, men hur bygger och utvecklar vi den hållbara staden där alla får plats? Vad innebär levande städer och hur skapas de?

Programmet på Almedalsveckans webbplats.
 
 
Plattformsdagarna Göteborg 6 - 7 december
- keynote #1 klar!
 
En spännande keynote för årets plattformsdagar är nu klar, Tina Saaby, stadsarkitekt i Köpenhamn. Tina har varit stadsarkitekt i Köpenhamn sedan 2010 och är internationellt erkänd. Hon lyfter fram "människan i centrum" och beskriver hur viktigt det är att till exempel ha koll på våra vyer, när man stadsplanerar. Människor har olika vyer beroende på om man står eller sitter. Exempelvis har vi 1,6 meter som utgångspunkt när vi står upp och när vi sitter ned är vyn 1,2 meter. Hur vi behandlar detta i stadsplanering styr hur vi sedan kommer att uppleva vår livsmiljö. Gör den oss roade eller oroade? Läs mer om Plattformsdagarna på Hållbar Stad!
 
Seminarium Agenda 2030 den 20 juni
 
Plattform för hållbar stadsutveckling deltar i Global Utmanings internationella seminarium kring implementering av Agenda 2030 i Stockholm. Plattformens myndighetsgrupp deltar i workshop på eftermiddagen.
Gå till Global Utmanings webbplats för att läsa mer om seminariet.
 
Ny funktion på Hållbar Stad
 
Sök finansiering är en funktion på Plattformens webbplats Hållbar Stad som nu utvecklas. Du som besökare ska kunna filtrera stöden efter ämne och målgrupp för att hitta det stöd som passar just dig. Gå till www.hallbarstad.se.
Hållbar Stad är navet i plattformens digitala kommunikation. 
 
Hållbara nordiska städer och klimatsmart mobilitet
 
Transportsektorn behöver bli fossilfri och hållbar. Utmaningarna är stora, inte minst i städerna. Sex myndigheter har gemensamt tagit fram en strategisk plan för omställningen av transportsektorn.

Läs mer om samarbetet och den strategiska planen på Energimyndighetens webbplats.
Illustrationen är framtagen av Energimyndigheten.
 
Miljöindikatorer visar bygg- och fastighetssektorns miljöpåverkan
 
Visste du om att bygg- och fastighetssektorn släppte ut 11,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter i Sverige under 2014? Detta motsvarar 19 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Med hjälp av Boverkets miljöindikatorer framgår bygg- och fastighetssektorns miljöpåverkan. Indikatorerna visar mängden utsläpp till luft, energianvändning, användning av miljö- och hälsofarliga kemiska produkter samt uppkommet avfall. Vill du veta mer? Gå direkt till miljöindikatorerna!
 
Vallastaden 2017
 
Plattformen kommer att anordna ett seminarium den 19 september i samband med Boexpo Vallastaden, Linköping. Kom och låt dig inspireras av visuella debattinlägg och samtal kring "levande städer" med fokus på verktyg för ett hållbart stadsbyggande med koppling till Vallastaden. Du kommer få råd och stöd från plattformsmyndigheterna för en hållbar stadsutveckling. 
Gå till webbplats för Vallastaden.
 
Plattformsbloggen
 
Förutom nyhetsbrevet kan du följa Plattformen på den blogg som finns på Hållbar Stad.
Webbplats Hållbar Stad.
 
Prenumerera!
 
Det här nyhetsbrevet görs för dig som arbetar med, eller vill hålla dig uppdaterad i frågor om hållbar stadsutveckling - och givetvis - till dig som redan prenumererar! 
Om du inte prenumererar kan du göra det via denna länk.

Plattformsmyndigheternas nyhetsbrev: