GAS Ekonomi önskar alla en skön sommar!
 
Support under sommaren
 
Vecka 29-31 har Kanslistöd knappval 6 öppet måndag-fredag klockan 9.00-12.00 och 13.00-15.00.
Frågor från den lokala enhetens medarbetare ska, som vanligt, gå via närmsta chef eller Ekonom/Ekonomiassistent.
 
GAS Ekonomi är bemannat hela sommaren förutom under perioden 10-14 juli gällande frågor om införande, koncept och nya behörigheter.
 
Fattade beslut i KUGG
 
Utvecklingen av GAS-konceptet hanteras och beslutas av Konceptutvecklingsgruppen GAS, KUGG. Arbetsgruppen för GAS har fattat beslut om att utöka gruppen med ytterligare två medlemmar, en för ekonomi och en för personal. Ny medlem är i KUGG GAS Ekonomi är Åsa Appelgren, Karlstads stift.

Under maj har KUGG fattat en rad beslut om förändingar utifrån de förslag som kommit in. Läs mer om detta här
Rapportgruppen
 
För att vidareutveckla de rapporter som idag finns i GAS Ekonomi har KUGG beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över rapporterna. Här kan du läsa mer om arbetsgruppen och hur den kommer att arbeta.
Fakturaadress
 
För att skapa en bättre grund för uppföljning och kvalitetssäkring, så ska alla GAS-enheters fakturaadress ändras till en egen Svenska kyrkan-adress, för såväl fakturor per brev som per e-post. Läs mer om detta här
Utbildningskatalogen 2017-2018
 
Utbildningskatalogen för hösten 2017 och våren 2018 är publicerad. Utbildningarna finns publicerade här. Länk till anmälan finns här. E-utbildningarna finns i utbildningsportalen https://utbildningsportalen.svenskakyrkan.se/portal/page/gas.
Q-mappen ändras till I:
 
Idag används enheten Q: för transport av filer mellan GAS Ekonomi och GAS Personal, samt andra filer som ska nås till exempel av både enheten och servicebyrån. I GIP har en ny mapp I: skapats för alla enheter som vill kunna samarbeta och dela filer med varandra. Läs mer här
Införande GAS Ekonomi 2017
 
Införande GAS Ekonomi 2017 enheter, totalt 34, från 11 olika stift, håller på att slutföra driftsättning av gåvoregister och anläggningsregister. Enheterna och stiftens införanderesurser har gjort ett stort och krävande arbete med att implementera K3-regelverket. Införande GAS Ekonomi 2017 lämnas till förvaltning per den 30 juni, 2017.
Införande GAS Ekonomi 2018
 
Förberedelser inför införande 2018 GAS Ekonomi pågår för fullt för ett femtiotal nya enheter som vill ansluta sig till Gemensamt Administrativt Stöd.
Vi kommer att få ett utökat stöd för export och import för specifika formulär i GAS-in. Detta gynnar i första hand befintliga GAS-enheter som indelningsändras och som därmed genomgår nytt införande.