Seminarium om bättre integration i Almedalen
 
Sommaren är här och därmed också Almedalveckan. Välkommen till vårt seminarium om integration som genomförs måndagen den 3 juli kl.13 i Wisby Strand Congress.
Om de som är arbetslösa ska få jobb krävs många gånger samarbete. Nu finns en överenskommelse mellan SKL och Arbetsförmedling om behovet att stödja samverkan på lokal och regional nivå. Vi hoppas att detta är en bra grund för ert arbete. Önskar er slutligen en skön sommar!

Per-Arne Andersson
Avdelningschef
Utbildning och arbetsmarknad
 
Tätare samarbete mellan kommuner och arbetsförmedling
 
Arbetsmarknad: SKL och Arbetsförmedlingen har träffat en överenskommelse om att stötta samverkan på lokal och regional nivå. En viktig ambition i överenskommelsen är att kommuner och lokala arbetsförmedlingar jobbar tillsammans med utbildningsinsatser till nyanlända.
 
Fortsatt god tillgänglighet i socialtjänsten
 
Ekonomiskt bistånd: Öppna jämförelser Socialstjänst 2017 visar att väntetiden för nybesök för personer som söker ekonomiskt bistånd är fortsatt korta. Nio av tio kommuner erbjuder ett personligt besök senast inom två veckor efter att en första kontakt är tagen.
Planer på försämrad statistik över ekonomiskt bistånd
 
Ekonomiskt bistånd: Socialstyrelsen planerar att försämra den officiella statistiken över ekonomiskt bistånd. SKL har i en skrivelse till Socialdepartementet och Finansdepartementet uttryckt sin oro över utvecklingen av statistiken om ekonomiskt bistånd.
 
SKL satsar på att utveckla gymnasieskolans yrkesprogram
 
SKL har tillsammans med fyra regioner blivit beviljade medel i ESF:s utlysning som syftar till att utveckla kvaliteten och attraktiviteten på gymnasieskolans yrkesprogram. Beräknad projektstart är januari 2018.
 
Idékonferenser om arbetsmarknad i september
 
SKL:s idékonferesner kring arbetsmarknadsfrågor kommer i år att äga rum den den 22 respektive den 28 september på Folkets Hus i Stockholm. Anmälan öppnar i augusti.
 
Om arbete och integration
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Har du tips på ämnen eller synpunkter/frågor kring innehållet? Kontakta: Johanna Kreicbergs

Nyhetsbrevet ges ut av arbetsmarknadssektionen som är en del av SKL:s avdelning utbildning och arbetsmarknad.