Här får du nyheter från utbildningsnämndens sammanträde i maj:
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYHETSBREVET FÖR DIG INOM FÖRSKOLA & SKOLA I NACKA
Det här nyhetsbrevet riktar sig till dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka. Avsändare är utbildningsenheten i Nacka.

Nyheterna nedan ger ditt ett urval av ärendena på utbildningsnämndens sammanträde den 14 juni 2017.

Alla handlingar för sammanträdet finner du här
 
11 000 nya platser behövs inom förskola och skola fram till 2030
 
En ny behovsprognos visar att Nacka fram till 2030 kommer att behöva ytterligare cirka 4 000 förskoleplatser, 5 000 platser i grundskolan och nästan 2 000 platser inom gymnasieskolan.

De flesta platser behövs på västra Sicklaön och Älta där det byggs många nya bostäder. Men behovet ökar även i de andra kommundelarna, till exempel behövs det snarast ytterligare platser i årskurserna 7-9 i Boo
Läs hela nyheten
Antagningen till de kommunala grundskolorna centraliseras
 
Antagning till de kommunala skolorna har sedan länge skötts av varje skola och antagningen har beslutats av rektor för skolan.

Utbildningsnämnden har nu beslutat att antagningen i fortsättningen kommer att göras centralt och beslut om antagning kommer att fattas av utbildningsdirektören.
Läs hela nyheten
 
Kundenkäten 2017: De flesta är nöjda men en viss försämring bland de äldre eleverna
 
Årets kundenkät visar att föräldrar och elever i hög grad är nöjda med sin förskola och skola i Nacka.

På många områden, särskilt inom förskolan, är resultaten mycket höga men i årets undersökning finns också en del oroande resultat som gäller grundskolan och gymnasieskolan.
Läs hela nyheten
Tillsyn och insyn i förskola och pedagogisk omsorg våren 2017
 
Under våren 2017 har utbildningsenheten gjort regelbunden tillsyn hos 11 fristående huvudmän och i sammanlagt 26 fristående förskolor.

Vid vårens tillsyn framkom att alla verksamheter har god kvalitet. Tre förskolor fick anmärkningar gällande mindre brister i lek- och lärmiljön och fyra förskolor fick anmärkningar gällande mindre brister i det systematiska säkerhetsarbetet.
Läs hela nyheten
 
 
GLAD SOMMAR ÖNSKAR UTBILDNINGSENHETEN!
 
Nu stundar sommar och ledighet men någon från utbildningsenheten finns på plats hela sommaren.

Behöver du komma i kontakt med oss ringer du Nacka kommuns kontaktcenter telefon 08-718 80 00 eller mejlar oss på utbildningsenheten@nacka.se
 
Nästa nyhetsbrev kommer efter utbildningsnämndens sammanträde den 21 september. Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna till utbildningsenheten@nacka.se.