Information om elmarknaden
 
Här kommer månadens nyhetsbrev med aktuella nyheter, analyser, trender
och framtidsprognoser.
En tillbakablick på juni
En allt högre temperatur medförde en sjunkande elförbrukning jämfört med månaden innan. Tillsammans med en stigande vindkraftsproduktion medförde detta att elpriset sjönk jämfört med maj. Däremot avtog kärnkraftsproduktionen vilket hindrade att priset inte sjönk än mer.

Terminspriset
Priserna på den finansiella elmarknaden ligger i nuläget endast på en marginellt högre nivå än föregående månad. Orsaken till uppgången är att den svenska kärnkraften har haft en del problem med driften vilket påverkan elpriset i hela Norden men främst Sverige. Samtidigt har priset på kol stigit vilket också trycker upp prisförväntningarna.

Spotpriset
Spotpriset sjönk från maj till juni för samtliga svenska elområden. Orsaken till det sjunkande priset var en lägre elanvändning samt en högre vindkraftsproduktion. Den svenska kärnkraften har förutom redan planlagda revisioner även haft en del problem med driften vilket fick kärnkraftsproduktionen att avta. För elområde 3 blev priset i juni 26,39 öre/kWh.

Prognos
På grund av en låg kärnkraftsproduktion och vattenkraftsproducenternas kontroll på vattnet väntas spotpriset i juli ligga på samma nivå som under juni. På den finansiella elmarknaden väntas prisrörelserna vara små under sommaren på grund av en låg aktivitet vilket vanligtvis kännetecknar sommaren och semestertider.
Analysen är baserad på vår tro om kommande prisutveckling och utgör ingen garanti för utfall. Alla åtgärder görs på eget ansvar.
 
SEOM-boxen – smart laddning

Enkelt och hållbart elbilsägande med vår egen variant av HALO Wallbox™.

Det är en av de bästa Mode3-laddarna för ditt laddbara fordon. Boxen är liten, smart och snygg!
 
SOLCELLER

Vi hjälper dig att ta vara på solen!
Mikroproducerad förnybar el är bra och vi vill hjälpa dig förverkliga ditt projekt. Vår målsättning är att det ska vara enkelt och tryggt för dig att producera din förnybara el.
Läs mer om vårt erbjudande – vi hjälper dig igenom hela processen.
 
Dela på Facebook | Följ oss på Twitter | Registrera Epost-adress för nyhetsbrev