Global marknadssyn
 

De flesta tillgångsslag, framförallt de riskfyllda, har haft en fin utveckling hittills under 2017.

Visserligen har aktier, framförallt svenska, haft en del motvind under juli då förväntningarna inför rapportsäsongen kvartal två var högt ställda. Den globala utvecklingen som började förra sommaren har planat ut framförallt i USA men nivån är fortfarande stark både i USA och i Europa. Bolagens vinster är definitivt ett starkt stöd och det är möjligt med en tvåsiffrig vinsttillväxt för helåret 2017.


Läs hela vår Fondkommentar här

 
I detta nummer
 
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Nya fonder på Fondmarknaden.se:

Advisor Fondförvaltning AB, Multihedge X2

Danske Invest, Horisont Ränta

SEB, Green Bond Fund

Alla fonder


Uppdaterade topp-3-fonder

Vi har precis gjort en stor genomgång och uppdaterat alla katogorier med våra favoriter, läs mer om vilka förändringar vi gjort och varför.
 
 
 
Månadens fonder
Månadens bästa aktiefond
Alfred Berg - Alfred Berg Bear +5,20%
 
Månadens bästa hedgefond
Lynx Asset Management AB - Lynx +1,99%
 
Månadens bästa räntefond
Fidelity - European High Yield (EUR) +4,16%

Avkastning per 2017-08-18, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
Nya artiklar
 
Från tid till annan får vi korrigeringar i marknaderna. Dåliga bolagsrapporter eller skarpa valuta- eller ränterörelser och annat kan påverka värdet av mina placeringstillgångar på kort sikt. Det som initialt händer är att värdet av placeringstillgångarna minskar och då får man många gånger en klump i magen.
 
Läs mer
Tine Choi, Chefsstrateg på Danske Bank

Danske Bank väljer att ha en övervikt för europeiska aktier trots förväntningar om lägre framtida exportintäkter. Det uppger bankens chefsstrateg Tine Choi, i ett blogginlägg på sajten Nextconomy.

Läs mer
Jonas Olavi, Alfred Berg

Efter ett starkt första halvår har världens börser varit betydligt skakigare under de senaste två månaderna. Politisk och geopolitisk oro i kombination med en rapportsäsong som inte fallit investerarna i smaken utifrån högt ställda förväntningar har tyngt utvecklingen, i synnerhet i Sverige. Nu börjar även fondbolagen uttrycka större pessimism gällande utvecklingen framåt.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo

Teknikjätten Apple rapporterade sitt resultat för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret i början på augusti. Rapporten som anses vara en viktig värdemätare för rapportperioden generellt och för teknikaktier i synnerhet, slog analytikernas förväntningar.

Läs mer
 
 
 
Uppdaterade topp-3-fonder
 

För att hjälpa dig att hitta de bästa fonderna för ditt sparande lyfter Fondmarknaden.se fram tre fonder inom varje fondkategori. Dessa fonder kallar vi för Fondmarknaden.se's topp 3. I våra samtliga tolv fondkategorier finns det tre utvalda fonder för att du ska kunna hitta de bästa fonderna just nu. Fondmarknaden.se's topp 3-listor uppdateras löpande.

Vi har precis gjort en stor genomgång och  uppdaterat alla katogorier med våra favoriter, läs mer om vilka förändringar vi gjort och varför.

Läs mer om våra Topp 3
 
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Fondmarknaden.se's
 top 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
 
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.