25 DAGAR KVAR TILL KRETSLOPPSDAGEN 2017
 
Nu börjar det närma sig och därmed hög tid för alla er som ska delta i årets Kretslopp att börja förbereda er.

För att påminna om vikten av förberedelser har vi låtit Kretsloppsambassadören Erik Wickström berätta lite om vad ni bör tänka på.

26 dagar kvar och det kan låta länge – men tiden rinner iväg. Nu är vi igång efter sommaruppehållet med våra träningskvällar vid Ryahallen. Välkomna! Läs mer här

5 dagar kvar för att erhålla ditt namn på nummerlappen och lägre startavgift
Vill du ha ditt namn på nummerlappen gäller det att anmäla sig senast söndagen den 27 augusti. Dessutom höjs anmälningsavgiften efter detta datum.

I detta nyhetsbrev kan du också läsa om Kretsloppsveckan som startar redan den 9 september, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad som i år delar ut sina idrottsstipendier under Kretsloppsdagen och unga från Borås Stads Idrottsskola som för fjärde året i rad deltar i Kretsloppets 2-kilometerslopp.

Om ovanstående och lite till kan du läsa i dagens nyhetsbrev från Kretsloppet i Borås.
 
 
 
 
LADDA RÄTT INFÖR KRETSLOPPET MED ERIK WICKSTRÖM . . .

Play movie
 
 
 
PROVTRÄNA MED APPLE WATCH UNDER MACHUSETS INSPIRATIONSKVÄLL HOS ONYX
 
Välkommen på inspirationskväll den 31 augusti med föreläsningar, provträning och fina erbjudanden från Kretsloppet, Onyx och MacHuset.

Vi kör igång klockan 16–19 på Onyx Knalleporten i Borås
 
 
 
IDROTTSSKOLAN STÅR FÖR ÅTERVÄXTEN I KRETSLOPPET
 
Idrottsskolan är med och sätter färg på Kretsloppsdagen. 

– Vi brukar samlas på Sandwalls plats och därifrån gå i samlad trupp upp till starten på Sven Erikssons gatan. I år blir vi säkert 300 med barn och föräldrar. Så vi kommer att både höras och synas, skrattar Martina Lindberg, samordnare för Idrottsskolan i Borås Stad.

I fyra år har samarbete mellan Borås Stads Idrottsskola och Kretsloppet pågått. Inför årets stora folkfest i Borås räknar Martina med att drygt 200 unga kommer till start.
– Det är vårt mål som vi naturligtvis hoppas att vi når, säger Martina som jobbat med Idrottsskolan i lika många år som samarbete pågått.

Läs mer
 
 
 
 
NYTT FÖR SPARBANKSSTIFTELSEN
– NYTT FÖR KRETSLOPPET
 
För allra första gången väljer Sparbanksstiftelsen Sjuhärad att dela ut sina stipendier till enskilda idrottare och idrottsföreningar i samband med Kretsloppet.

– Vi brukar dela ut alla stipendier vid ett och samma tillfälle och sedan något år tillbaka har vi valt att dela ut forskningsstipendierna vid ett särskilt tillfälle. Nu väljer vi att dela ut idrottsstipendierna i samband med Kretsloppet som vi ser som en stor folk- och idrottsfest, säger Maria Krafft Helgesson som tillsammans med Marita Skogum ansvarar för idrottsstipendierna inom Sparbanksstiftelsen.

Läs mer
 
 
 
 
 
EN FULLPROPPAD KRETSLOPPSVECKA!
 
Som vanligt – är det Borås Energi Miljö som svarar för Kretsloppsveckan som inleds söndagen den 10:e september. 

Linda Svedensten är ny miljökommunikatör hos Borås Energi Miljö och efter ett drygt halvår på nya jobbet ansvarar hon för Kretsloppsveckan.
Tuff uppgift?
– Det finns bra erfarenheter och rutiner för upplägget av Kretsloppsveckan så det har bara varit roligt att jobba med det här, svarar Linda och fortsätter.
– Vår ambition är att ladda Kretsloppsveckan med ett brett program för att nå ut till boråsarna med kretslopp och hållbarhet som grundtanke.  

Läs mer
 
 
 
 
 
 
KRETSLOPPETS SPECIALLOPP
FREDAG 15 SEPTEMBER
 
Första årets Speciallopp 2016 blev en succé. 278 deltagare deltog och i år väntas ännu fler komma till start. Kretsloppet har under åren utvecklats, nu utvecklar vi även Specialloppet. Därför erbjuder vi 3 nya banlängder 4,2 kilometer, 2,1 kilometer och 400 meter. Kretsloppets Speciallopp arrangeras fredagen den 15 september (dagen innan Kretsloppet).
 
 
 
 
 
 
 
FÖLJ KRETSLOPPET
 
Facebook: facebook.com/kretsloppetiboras
Instagram: @kretsloppet #kretsloppet  
  
 
Twitter: @Kretslopp1 #kretsloppet
Webben: www.kretsloppetiboras.se