Observera arbetsgivare nr 19 2017  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Uppdatering: rätt datum för föräldrapenningtillägg
 
Det hade smugit sig in ett fel i de avtalskommentarer som publicerades under sommaren. I texten om de nya reglerna för föräldrapenningtillägg stod det att barn födda före den 31 mars i år omfattas av de tidigare reglerna. Det är fel, det korrekta datumet ska vara 2017-09-30. 

För barn som är födda den 30 september 2017 eller tidigare, gäller alltså tidigare regler. Barn födda den 1 oktober 2017 eller senare omfattas av de nya reglerna i Kyrkans avtal 17.

Genomförda ändringar i avtalen gäller inte för medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund, där förhandlingarna inte är avslutade. För Kyrkans Akademikerförbund gäller således fortfarande Kyrkans avtal 16.
 
 
Dags att anmäla sig till kyrkoherdeträffar och infoträffar om pension och avtal!
 
Höstens kyrkoherdeträffar genomförs 26-27/9 i Umeå, 2-3/10 i Ljungskile, 19-20/10 i Ramnäs och 29-30/11 i Höör. Läs mer och anmäl dig till kyrkoherdeträff här

Infoträffar om det nya pensionsavtalet TPA 18 Svenska kyrkan genomförs i Umeå den 28 september, i Malmö den 5 oktober, i Göteborg den 16 oktober och i Stockholm den 18 oktober.
Läs mer och anmäl dig till infoträff om pension här

Infoträffar om Kyrkans avtal 17 genomförs den 30 augusti i Luleå, 31 augusti i Göteborg, 31 augusti i Stockholm, 31 augusti i Alvesta, 1 september i Karlstad, 12 september i Borlänge, 13 september i Linköping, 18 september i Örebro, 20 september i Visby, 21 september i Härnösand, 22 september i Hässleholm, 22 september i Gävle, 25 september i Lerdala.
Läs mer och anmäl dig till infoträff avtal här
 
 
Anmäl arbetslaget till medarbetarundersökningen Akka! Sista dag är 1/9 2017
 
Nu är det kort tid kvar att anmäla arbetslaget till medarbetarundersökningen Akka - en webbaserad enkät med frågor kring arbetsmiljö och arbetsklimat och ett konkret verktyg för att mäta och följa upp arbetsmiljön.
Sista anmälningsdag är 1 september 2017. 
 
Tips: Nationellt ramavtal klart med Ramirent
 
Samverkande inköp i Uppsala har precis skrivit avtal med företaget Ramirent AB som bland annat tillhandahåller anläggningsmaskiner och olika typer av ställningar. Företaget finns på ett femtiotal platser över hela landet liksom i tio länder. 
Läs mer om avtalet här (länken leder till Samverkande inköp på Svenska kyrkans gemensamma intranät)

OBS - förväxla inte Samverkande inköp med Kyrkans inköpsguide! Kyrkans inköpsguide är enbart ett sätt att sälja redaktionella annonser, ingenting annat. Det är en rent kommersiell produkt som inte har någonting med Svenska kyrkan att göra. 
 
Samverkande inköp på kyrkokansliet i Uppsala ger ut Inköpskatalogen (kommer i ny version i början av 2018), tillhandahåller webbplatsen Samverkande inköp, och har nyligen lanserat Inköpshandbok - vägledning och upphandling i församlingar och pastorat. 
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • tidigare prenumererat på Observera via e-post
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.