Tio dagar med fotoutställningar, artist talks, fotoboksdagar, portfolio review, dummy award, pecha kucha och mycket mer.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Read the newsletter in English >
Foto:  Cortis & Sonderegger från utställningen ICONS som visas på Landskrona konsthall under festivalen
VÄLKOMMEN TILL LANDSKRONA FOTO FESTIVAL SOM FYLLER FEM ÅR
Sedan starten för fem år sedan har Landskrona Foto Festival etablerat sig som en mötesplats för fotografer och fotointresserade från Sverige och internationellt. Världsnamn varvas med nya, lovande konstnärer och många av de bilder som ställs ut har aldrig tidigare visats i Sverige eller Skandinavien. Mer än 120 fotografer är representerade i ett 20-tal utställningar i Landskrona 8–17 september 2017.  Programmet för öppningshelgen innehåller allt från artist talks och guidade visningar till filmvisningar, workshops, fotoboksmarknad, portfolio review, pecha kucha och mycket mer.
Välkommen till Landskrona Foto Festival 8-17 september!

Se bilder från när vi hänger utställningarna!

INVIGNING OCH FEMÅRS FEST
Välkommen till invigningen av Landskrona Foto Festival 2017 fredag 8 september kl 19:30 Platsen för invigningen är Landskrona konsthall där utställningarna ICONS av duon Cortis & Sonderegger och The Others av Olivier Culmann visas under festivalen. Invigningstalare är brittiske fotografen och professorn i fotografi Anna Fox och kommunfullmäktiges ordförande i Landskrona Gunlög Stenfelt.

Spara tid och köp ditt festivalpass innan ditt besök!
Dagspass 8, 9 eller 10/9 190 SEK per dag
Dagspass 11–17/9 100 SEK

Landskrona Fotos Webshop >

 
Under Gods © Liz Hingley, courtesy Fabrica

UTSTÄLLNINGAR
 
I år är över 120 fotografer representerade i 20 utställningar både inomhus och utomhus runt om i centrala Landskrona.

Läs mer om våra utställningar >

 
Foto: Mandy Barker i sin studio.

FOKUS PÅ KLIMATET
 
Friday Focus: Vilken roll spelar konsten i dagens diskurs kring klimatförändringar?I takt med att klimatförändringarna har blivit en stor politisk, ekonomisk och social angelägenhet har antalet konstnärer som tagit upp frågan också ökat. Läs mer om fredagens seminarium>
 
Guillaume Bression

ARTIST TALKS

Under festivalen kommer flera av fotograferna att hålla Artist Talks där de berättar mer om sina projekt och bilder. Bl.a. håller den franske fotografen Guillaume Bression en Walk and Talk i sin utställning Fukushima No Go Zone på Citadellet på lördag 9 sep kl 12:00.

Läs mer om våra Artist Talks >

FOTOBOKSDAGARNA 8-10 SEPTEMBER

De återkommande fotoboksdagarna är en viktig del av fotofestivalen. Årets fotoboksdagar hålls den 8-10 september i Exercishallen. Vi ställer ut Paris Photo- Aperture Foundation PhotoBook Awards som är ett av världens mest prestigefyllda fotobokspris. Missa inte enda chansen att i Sverige se förra årets mest uppmärksammade fotoböcker!

 Läs mer om fotoboksdagarna >
 
landskronafoto.org
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Appstore
Google Play