Anmälan till höstens gymnasiekonferenser
 
Nu är det möjligt att anmäla sig till höstens gymnasiekonfernser som äger rum Stockholm den 15-16 samt 20-21 november, i Malmö den 23-24 november och i Göteborg den 29-30 november. Varmt välkommen!
 
SKL kritisk till åtgärdsgarantin
 
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss där en åtgärdsgaranti för tidiga insatser i förskoleklassen och lågstadiet föreslås. SKL ställer sig kritisk till förslaget och Per-Arne Andersson, avdelningschef, kommenterar varför i ett blogginlägg.
 
 
Snart finns "Olika är normen" åter i SKLs webbutik
 
Intresset för skriften "Olika är normen - att skapa inkluderande lärmiljöer i skolan" har varit enormt sedan den publicerades i våras. I slutet av nästa vecka kommer den åter att finnas i SKLs webbutik, där den även finns att ladda ner som pdf.



 
 
Nytt cirkulär om skyldighet att erbjuda lovskola
 
Den 1 augusti 2017 trädde riksdagens beslut om skyldighet för kommuner och fristående skolhuvudmän att erbjuda lovskola för vissa elever. SKL har med anledning av de nya bestämmelserna tagit fram ett cirkulär som summerar vad den nya skyldigheten innebär.
 
Konferens
 
Alla unga kan arbeta eller studera
 
Vad kan vi lära av projekt inom Europeiska socialfonden? Välkommen till konferens i Skellefteå 9-10 oktober som arrangeras i samarbete mellan SKL, Plug-in 2.0, Region Västerbotten, Europeiska Socialfonden och Temagruppen unga i arbetslivet.
 
Webbverktyget LIKA utvecklas för pedagoger
 
Nu startar vi utvecklingen av LIKA (Ledning, Infrastruktur, Kompetens, Användning) för pedagoger- ett stöd för lärare i det vardagliga digitala arbetet. Gå med i vår facebookgrupp LIKA, it-tempen för skola och förskola och läs mer om satsningen i blogginlägget nedan.
 
 
SkolmatSverige ger stöd i att utvärdera skolmatens kvalitet
 
SkolmatSverige hjälper grundskolor och kommuner att kostnadsfritt utvärdera och utveckla kvaliteten på sina skolmåltider. Nu har webbverktyget förbättrats och blivit ännu mer användarvänligt.
 
Om nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet Skolaoch förskola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting. Det vänder sig till dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Följ också skoldebatten på SKL:s skolblogg.
Kontakt: hanna.sallemark@skl.se