Frukostseminarium BIM
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Frukostseminarium om BIM den 6 september
 
Digitaliseringen är en allt viktigare faktor i fastighetsbranschen och det är viktigt att vi som kommuner är med på tåget. Sveriges Kommuner och Landsting släppte under våren en skrift om digitalisering av fastighetsinformation och då med fokus på BIM. Därför genomför vi nu ett frukostseminarium i samarbete med BIM Alliance.

BIM Alliance anordnar tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting ett frukostseminarium om BIM och digitalisering av fastighetsinformation. Under seminariet får vi dels höra BIM Alliance presentera vad de har på gång inom området. Därefter kommer Felix Krause, som arbetar som programansvarig för digitalisering inom tillväxt och samhällsbyggnad på SKL, att presentera arbetet bakom skriften BIM - Digitalisering av fastighetsinformation. Vi får också ett exempel på en kommuns arbete med digitaliseringen i sin fastighetsorganisation.

På seminariet tar vi upp konkreta exempel och fokuserar på samhällsnytta. Vi ger exempel på projekt om hur BIM kan höja kvaliteten och minska kostnaderna samt hur BIM kan skapa ett obrutet informationsflöde genom hela byggprocessen.

Tider för seminariet

07.30 Ekologisk frukost och mingel
08.00 Aktuellt från BIM Alliance
08.15 Nytt tema
09.00 Avslut

Anmälan

Anmälan till seminariet görs på BIM Alliance webbsida. Seminariet är gratis för SKL:s medlemmar.

Beställ skriften

Rapporten finns att ladda ner gratis som PDF på webbutik.skl.se
 
Om SKL:s arbete med offentliga fastigheter
 
Tillsammans förvaltar den offentliga sektorn över 90 miljoner kvadratmeter. I SKL:s nätverk finns en enorm bredd, inte bara av olika slags fastigheter utan också i form av olika slags erfarenheter. För att ta tillvara och utveckla vår breda kompetens har vi gått samman för att bedriva gränsöverskridande utvecklingsprojekt som effektiviserar och förbättrar förvaltningen av våra gemensamma fastigheter.