Årets företagare i Landskrona koras 12 december
 
Nu är det snart dags för den årliga begivenheten då vi i samband med en företagarlunch korar Årets företagare.

Årets företagare utses av organisationen Företagarna och utmärkelsen går till en lokal företagare som har utfört en prestation och som kan fungera som en förebild för andra företagare.
Läs mer om evenemanget
Rekrytera personal inför sommaren?
 
Börjar det bli tid att rekrytera inför sommaren? Landskrona stad och Arbetsförmedlingen bjuder in näringslivet till Sommarjobbsmässan 2018. Här får du som företagare en möjlighet att träffa och rekrytera engagerade unga i åldern 18-25 år. Mässan är populär och satsningen har varit mycket lyckad tidigare är med över 650 besökare.
 
Datum: 5 februari 2018
Tid: 14.00-17.30
Plats: Exercishallen, Kasernplan i Landskrona
 
Vill du köpa ett företag?
 
Vill du köpa ett företag för att driva själv? Eller växa genom uppköp? Almi bjuder in till ett seminarium där du får en inblick i de viktigaste förberedelserna.

Under en eftermiddag vägleds du av kunniga rådgivare kring vad du bör tänka på i samband med ett företagsköp. Exempel på frågor som berörs är hur du kan leta objekt, hur du värderar företag, hur du skaffar finansiering samt vad du bör veta gällande lagar, regler och avtal.
Läs mer och anmäl dig
Gör affärer med forskningsanläggningarna
 
Hur skriver man ett anbud till ESS? Vilka möjligheter finns? Vilka kvalitetskrav ställs och vilka standarder gäller? Dessa och många andra frågor diskuteras på seminariet där företag som varit framgångsrika i sina kontakter med olika anläggningar delar med sig av sina erfarenheter.

Det kostnadsfria evenemanget arrangeras av Industirell Plattform tillsammans med Big Science Denmark och äger rum i Hörsholm, Danmark den 28 november. Läs mer 
 
Den lokala mat- och dryckesbranschen samlades
 
Den 23 oktober anordnade den ideella föreningen Food Evolution en nätverksträff på Erikstorps Kungsgård. Ett 50-tal aktörer från mat- och dryckesbranschen samlades för att prata om hur man tillsammans kan utveckla den lokala måltidsupplevelsen.

Nätverksträffen är en del av ett EU-projekt för landsbygdsutveckling där Food Evolution besöker tio nordvästskånska kommuner under 2017.

Food Evolutions turné knyts samman under evenemanget Food Talks i Helsingborg den 6 december.
Har du planer på ett evenemang? Tänk på det här!
 
Offentliga evenemang är trevliga inslag i staden, men tänk på att du som arrangör behöver ansöka om tillstånd hos polisen i god tid.

Under vissa perioder är det extra långa handläggningstider. Därför är det viktigt att inte missa sista datumen för att lämna in ansökan. Här kan du läsa om vilka brytdatum som finns och vilka uppgifter som ska finnas med i ansökan för att det ska gå så smidigt som möjligt.
Information från polisen om ansökningar 2017/2018