Är börsfesten över?
 

Är det dags att börja tänka på refrängen och sikta på utgången?

Verkligheten präglas av en fortsatt ekonomisk expansion, stigande vinster och investerare som knappast är överoptimistiska.

Ekonomiskt befinner sig världen in en ideal situation där tillväxten fortsätter samtidigt som inflationen är minst sagt dämpad. Samtliga 45 länder som OECD (organisationen för ekonomiskt samarbete) följer har positiv tillväxt, vilket är första gången sedan 2007. Den extremt lätta penningpolitiken som centralbankerna tillämpar har man inte alltför bråttom att ändra inriktning på.

Läs hela vår Fondkommentar här
I detta nummer
 
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Nya fonder på Fondmarknaden.se:

Nordic Cross är nytt fondbolag hos oss, hela det gamla förvaltarteamet från Catella sköter nu fonderna från Nordic Cross:

Nordic Cross - SEB Prime - Nordic Cross Total Return Bond Fund
Nordic Cross - SEB Prime Solutions - Nordic Cross Stable Return

Två andra nyheter är:
Viking fonder Sverige
Credit Suisse Global Equity Dividend Plus

Alla fonder
 
 
 
Månadens fonder
Månadens bästa aktiefond
BlackRock - GF World Gold Fund A2 USD 9,57%
 
Månadens bästa hedgefond
Lynx Asset Management AB - Lynx Dynamic 6,18 %
 
Månadens bästa räntefond
Danske Invest - Globala Realräntor 5,05%

Avkastning per 2017-09-08, 30 dagar bakåt

Se våra topplistor här
 
 
Nya artiklar

Är det dags att börja tänka på refrängen och sikta på utgången?

Verkligheten präglas av en fortsatt ekonomisk expansion, stigande vinster och investerare som knappast är överoptimistiska.

Läs mer
 
Den kenyanska börsen tillhör av en av årets verkliga vinnare med en uppgång om 21 procent sedan nyår. Den senaste veckan har dock varit dyster och kurserna i Östafrikas största ekonomi är ned i 5,4 %, enligt data från Thomson Reuters. Börsen har inte fallit så ihärdigt sedan i mars. 

Läs mer
 

Den senaste tidens nedgång för globala aktier oroar inte förvaltarna på AMF nämnvärt. Orsaken till nedgången menar man stavas ökad politisk risk snarare än alltför ansträngda värderingar. Vad gäller räntor är dessa på väg upp men från mycket låga nivåer. Räntorna bedöms också vara fortsatt låga under överskådlig framtid, vilket talar för risktillgångar som aktier. Det säger förvaltarna Björn Lind, Tomas Risbecker och Johan Moeschlin i en intervju med nyhetsbyrån Finwire.

Läs mer
 
I mars i år tog Håkon H. Sætre över förvaltningen av fonden Delphi Nordic. Målet för Sætre var tydligt - att med den så kallade Delphi-metoden som grund fortsätta förvaltningsarbetet på samma framgångsrika sätt som tidigare.

Läs mer
 
De flesta föräldrar vill spara till sina barn och ge dem en bra start i livet. Till körkortet eller till insatsen för första boendet. Många göra också det men flertalet är osäkra på hur man kan göra det på bästa sätt. Här kommer våra tips för ett bra sparande!

Läs mer och kom igång!
 
 
 
Nya analyser

Sedan vi sist sammanfattade läget i Japan är det inga omvälvande förändringar som skett. Stimulativ finanspolitik och expansiv penningpolitik kvarstår. Det tar tid för genomförda strukturreformer att få effekt och eventuell sådan är svårmätbar. Dock, små steg i rätt riktning tycks ändå vara skönjbara. Analys producerad av Öhman 2017-09-11

Läs mer
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Fondmarknaden.se's
 topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
 
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.